Boost de productiviteit van je co-working space

Het aantal zzp’ers en kleine ondernemers in ons land groeit gestaag. Op 1 januari van dit jaar stond de teller op maar liefst 1.237.734 zzp’ers. Dat betekent goede tijden voor co-working spaces zoals WeWork, Spaces, HNK, Flexas en Regus.

Goede koffie en snel wifi, wat wil je nog meer?

Co-working spaces of shared spaces zijn betaalbare kantoorruimtes met goede voorzieningen en gedeelde faciliteiten waar eenpitters en bedrijven samenkomen om te werken. Goede koffie, stabiel en snel wifi, gedeelde vergaderruimten en de luxe van een receptioniste zijn maar een paar van de voordelen.

Neem je bedrijf mee naar je klant

Volgens een onderzoek van Regus is ook mobiliteit een belangrijke factor. Bij de meeste aanbieders van shared spaces kun je flexibele abonnementen afsluiten, zodat je de ene keer in Rotterdam kunt werken, dan weer vanuit Amsterdam en misschien – waarom niet – volgende week wel vanuit Sydney. Go where your customers are…

Netwerken en samenwerken

Peter Bargon, directeur dienstverlenging van de Kamer van Koophandel, vertelt op de site van ZZP Barometer dat steeds meer zzp’ers samenwerken in de vorm van netwerkbedrijven. Een vorm van samenwerken die wordt gestimuleerd door het werken in co-working spaces. Je komt er mensen tegen uit diverse vakgebieden. Goed voor je netwerk. Wie weet loop je zo ook een potentiële opdrachtgever of een samenwerkingspartner tegen het lijf.

Co-werken tegen stress en eenzaamheid

Als zelfstandige kan het leven weleens eenzaam zijn, zeker als je vanuit huis werkt. In een co-working space kun je – behalve werken – ook even lekker kletsen bij de koffieautomaat of even een broodje eten met je bureaugenoot. Volgens het onderzoek van Regus zegt 84% van de respondenten dat co-werken eenzaamheid bestrijdt en 53% zegt dat het stress bestrijdt. Goed voor je gezondheid, maar ook een boost voor je productiviteit.

Maar let wel op de akoestiek

Tegelijkertijd weten we dat open kantoren niet beroemd zijn om hun goede akoestiek, en dat dat van grote invloed is op je productiviteit. Slecht geluid zorgt voor hoofdpijnklachten, een hogere bloeddruk en hartslag en stress. Wil je dus een echt fijne werkomgeving van je co-working space maken, vergeet de akoestiek dan niet. Dat je daarbij een bepaald gevoel wilt uitstralen spreekt voor zich. Dat gaat prima samen met mooi en functioneel akoestisch meubilair of een akoestisch wandpaneel met prachtig beeld.

Wil je daar meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor jou klaar!

Recommended Posts