Brand jouw interieur

Een beleving van een merk of product is nu belangrijker dan ooit. Met een enorm aanbod en vervagende grenzen tussen online en offline, is een goed product immers allang niet meer voldoende. De klant maakt zijn keuze mede op basis van het ‘gevoel’ dat hij krijgt bij een organisatie. Het is dan ook ontzettend belangrijk om dit gevoel consequent door te voeren. Online, maar zeker ook fysiek binnen de organisatie. Een juiste branding is hierin key.

Straal ‘gevoel’ uit

Een goede eerste indruk maak jij maar één keer. Vaak binnen de muren van jouw kantoor. Grijp die kans en presenteer je klanten hier jouw identiteit. Dit doe je aan de hand van ‘branding’: het communiceren van een beleving. En dat gaat verder dan het voeren van een logo. Het draait om het uitstralen van een bepaald gevoel. De sfeer van een interieur kan dat gevoel versterken of afzwakken. Een juiste branding maakt verschil. Hoe je dat goed aanpakt? De volgende drie stappen helpen jou op weg.

1. Aan de slag!

Bezint eer gij begint en bepaal vooraf wat je uit wilt stralen. Welke sfeer wil jij neerzetten? Wat vind je belangrijk? Welke kleuren spreken je aan? En welke boodschap wil jij verkondigen? Zet dit alles op papier en ga daarmee, in samenwerking met een ontwerper, aan de slag!

2. Maak écht verschil

Met een prachtig logo ben je er (helaas) nog niet. Een logo en huisstijl vormen de basis van jouw merkbeleving, maar het is een gemiste kans om de branding van het interieur te beperken tot het plaatsen van een logo alleen. Met een bewuste doorvoering van beleving in licht, materialen, kleuren en meubels maak jij pas écht verschil.

3. De mogelijkheden zijn oneindig

Dan willen we het ook nog even hebben over de functionaliteit. In een zakelijke ruimte, hoe mooi gebrand ook, moet men immers wel goed kunnen werken. De uitstraling van een interieur mag dan ook nooit ten koste gaan van de functionele eisen. Sterker nog, een nieuwe uitstraling kan functionaliteit juist een boost geven, bijvoorbeeld met de verwerking van akoestisch materiaal in de aankleding. Wat denk je bijvoorbeeld van prachtig functioneel akoestisch meubilair of een akoestisch wandpaneel met daarop een leuke teamfoto? De keuze is reuze!

Heb je nog vragen over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor jou klaar.

Recommended Posts