Een blije gast, van uitnodiging tot afscheid

Of het nu gaat om een sollicitant, een klant of een partner, je wilt dat je gast je bedrijf verlaat met een glimlach op het gezicht. Dat begint natuurlijk bij een warm onthaal. Maar de reis van je gast – ook wel bekend als customer journey of guest journey – kent veel meer facetten. Besteed aandacht aan deze factoren en grote kans dat die glimlach je beloning is.

1. Een verzorgde en duidelijke uitnodiging

Zorg dat de uitnodiging alle informatie bevat die je gast nodig heeft. Wat is de meest eenvoudige route naar je bedrijf? Waar kan de gast parkeren en wat is de dichtstbijzijnde bus- of treinhalte? Waar mag je gast zich melden en wie zal hem of haar ontvangen? Met wie is de afspraak, hoe lang duurt de afspraak en wat is de agenda?

2. Een warm onthaal

Dankzij jouw heldere uitnodiging kan je gast de weg naar de entree van je bedrijf makkelijk vinden. Dat is alvast een hele geruststelling. Als je gast eenmaal binnen is, zorg dan voor een passend ontvangst. Heb je te maken met een nerveuze sollicitant, een efficiënte zakenpartner of een collega van een andere vestiging? Zorg dat jij of je medewerker bij de receptie daar rekening mee houdt. En een gepersonaliseerd welkomstscherm in de ontvangstruimte is natuurlijk voor elke gast leuk!

3. Het bezoek zelf

Je wilt dat je gast een prettig gevoel overhoudt aan jullie ontmoeting. Wat ‘prettig’ is, hangt natuurlijk af van de gast en het doel van zijn of haar bezoek. Een sollicitant zal op andere dingen letten en in een andere gemoedstoestand verkeren dan een partner of een bezoekende collega. Toch is het in alle gevallen belangrijk dat de beleving van jouw kantoor positief is. Door bewust na te denken over de beleving in licht, materialen, kleuren en meubels maak je écht het verschil. Maar vergeet het geluid niet. Een slechte akoestiek gaat ten koste van jullie contact en vreet energie. Niet echt de beleving die je je gast wilt meegeven.

4. Het vertrek

Is het bezoek ten einde? Zorg dan dat de gast netjes bij de receptie of uitgang weer wordt afgeleverd en dat het duidelijk is wat van hem of haar verwacht wordt. Moet er een batch of een hesje ingeleverd worden of een parkeermunt uitgereikt? Krijgt de gast nog iets mee ter herinnering aan het bezoek?

Meer weten?

Benieuwd wat akoestiek voor jouw gastreis kan betekenen? Of wil je direct een akoestische meting of quick scan laten doen? Neem gerust contact met ons op. We vertellen je er graag meer over.

Recommended Posts