Een verrijking van je kantoor, in meerdere opzichten

Dat akoestiek invloed heeft op de kwaliteit van werken, hoef je ons niet meer uit te leggen. Een jaar geleden namen we intrek in ons nieuwe kantoor in Amsterdam. Een modern pand met hoge wanden, veel beton, glas en gladde muren. Hip, mooi, maar de akoestiek was vreselijk.

Wij, Make Marketing Magic, zijn een marketingbureau in Amsterdam. We geven masterclasses, hebben vaak klanten over de vloer en aan de telefoon. We kregen al snel klachten dat de sprekers van de masterclasses onverstaanbaar waren. Ook klaagden klanten aan de telefoon over een duidelijk hoorbare galm en vroegen ons waarom we ze vanuit het toilet belden. Voor onze werknemers was geconcentreerd werken bijna onmogelijk. Vooral met muziek op de achtergrond, vrouwen die rondliepen op hakken en een stuk of vier mensen tegelijk aan het woord was de chaos compleet. We probeerden met kunst en vliegwerk het een en ander zelf aan te pakken. Met het neerleggen van kleden bijvoorbeeld. Of door te bellen met koptelefoons, te werken met geluiddempers, noem maar op. Maar dit haalde natuurlijk niets uit. We hadden een professionele oplossing nodig.

En dus belden we Floris van AKoesta. Hij kwam langs om het hele pand door te meten. Het bleek dat het geluid ongeveer 2,5 seconden bleef hangen. Om een beeld te schetsen: dat is vergelijkbaar met de akoestiek van het Concertgebouw. Om geluid te absorberen plaatst Akoesta onder andere schermen gemaakt van geluidsabsorberend materiaal. Samen met onze interieurdesigner heeft Akoesta een voorstel gemaakt voor het design. De schermen werden helemaal naar onze wens gestoffeerd, zodat ze integreren met de stijl van ons kantoor. Er is getest met verschillende kleurproeven en formaten. Hoe passen de schermen in de ruimte, hoe sluit het aan op de rest van het interieur, enzovoorts. Een intensief project, maar met een verbluffend resultaat. De samenwerking met Akoesta heeft ons letterlijk rust opgeleverd. De panelen werken fascinerend goed en zien er ook nog eens goed uit. Ze zijn het enige bedrijf dat zowel een kwalitatief als esthetisch product levert op dit gebied. Een verrijking van je kantoor, in meerdere opzichten.

Jos Maassen

Oprichter Make Marketing Magic

Recommended Posts