Hmm, herfst, gezellig naar binnen!

De herfst staat voor de deur. Helaas, het is gedaan met de zonovergoten dagen en zwoele zomeravonden. We gaan weer naar binnen, wat stiekem ook best wel weer gezellig is. Met kaarsjes, warmte en licht maken we het onszelf hier graag comfortabel. Vergeet daarin dan vooral ook de akoestiek niet. Die kan sfeerbepalend zijn en verbeter je al met een paar simpele kleine aanpassingen.

Gedaan met galm

Galm staat ongetwijfeld met stip op nummer 1 van akoestische irritaties. Harde en gladde oppervlakten bezorgen je deze irritatie; een weerkaatsing van geluid met als resultaat een storende echo. Neem eens een kijkje bij jou in huis of op de werkvloer. Hoeveel harde en gladde oppervlakten zie je daar? Grote ramen, gestucte muren of gladde vloeren? Dan ben jij de ongelukkige eigenaar van een galm. Gelukkig kun je hier iets aan doen.

Ga voor gezellige hoekjes

Door grote ruimtes op te splitsen onderbreek je de geluidsgolf en verbeter je de akoestiek. Dit bereik je al heel eenvoudig met het creëren van kleine gezellige hoekjes. Plaats een rek, boekenkast of bureau eens haaks op de muur. Het voorkomt een nare galm en ziet er ook nog eens heel gezellig uit.

Vul op met akoestische accessoires

Hoor je nog steeds een echo? Zoek het dan eens in details. Ga aan de slag met accessoires en verenig het nuttige met het aangename door te kiezen voor geluiddempend materiaal. Wat denk je bijvoorbeeld van een wandpaneel met vrolijke foto of een akoestisch schilderij? Op het eerste oog misschien gewoon mooie wanddecoratie, maar stiekem voorzien van geluiddempend materiaal. Zo vang jij twee vliegen in één klap!

Recommended Posts