Hoe koop je iets ontastbaars als akoestiek?

Super hip; die oude loods, boerderij of fabriek, verbouwd tot modern kantoor. En voor jou heerlijk om in te richten, want wat een ruimte voor vrijheid en creativiteit. Maar die industriële look, de grote open ruimtes, met haar kale muren en buizen aan het plafond, heeft ook een nadeel. De akoestiek is hier niet goed. Daar ligt een nieuwe kans voor jou! 

Bekleding is passé

Jouw (interne) klant vraagt om een nieuwe inrichting. Hij wil verhuizen of verbouwen om een fris, hip en aantrekkelijke plek te creëren om te werken en samen te komen. Natuurlijk ben jij daar voor in. Aan de slag ga je met nieuwe meubels, mooie kleuren en de juiste look & feel. Vaak modern, zonder al te veel bekleding. Want die dikke gordijnen en vloerbedekking zijn nu toch echt passé. Toch kenden die talloze kantoorkamertjes en ouderwetse materialen wel degelijk een belangrijke functie: een werkbare akoestiek. Die laat nu te wensen over.

Jouw nieuwe kans

Bij een verbouwing of inrichting legt men vaak de focus op het uiterlijk. Maar net zo belangrijk is het creëren van een goed werkbare situatie. Een mooie uitdaging en het biedt jou een nieuwe kans om dat waar te maken. Je bent druk bezig met het opstellen van een programma van eisen, de begroting, een goede afstemming en het halen van jouw planning. Maar neem ook de tijd om over akoestiek, ergonomie en klimaatbeheersing na te denken voordat jij jouw begroting inlevert voor akkoord.
Of heb je net een dergelijk project achter de rug? Evalueer dan met jouw (interne) klant of alles naar wens is en hoe het eigenlijk staat met klimaatbeheersing of de akoestiek? Kun jij daarin nog iets betekenen?

Ondergeschoven kindje

Akoestiek is wat ontastbaar en daarmee veelal een ondergeschoven kindje. Hieraan wordt vaak pas na de verbouwing of herinrichting gedacht. Zonde, want een werkplek kan nog zo mooi zijn, als men je niet verstaat, ben je er al snel klaar mee. Een goede akoestiek zorgt voor een comfortabele werkomgeving. En dat leidt tot gemotiveerde medewerkers. Dat verdient toch zeker een belangrijke plaats in jouw overwegingen?

Recommended Posts