Akoestische lampekappen en plafondstructuur bij Zweifel

Akoesta Zweifel
Akoesta Zweifel
Akoesta Zweifel
Akoesta Zweifel
Akoesta Zweifel
Akoesta Zweifel
Akoesta Zweifel
Akoesta Zweifel

Met een uitgebreid assortiment krokante frietjes en snacks heeft Zweifel een leidende marktpositie. Het kantoor van Zweifel blijft daarbij niet achter.

Met de oplossingen van Impact Acoustic is een op maat gemaakt, akoestisch plafondontwerp gecreëerd. Aanvullend is er gekozen voor een aantal akoestische lampekappen. Het resultaat is een akoestisch aangenaam kantoor voor medewerkers en bezoekers!

Akoestisch plafond van 456.000 PET-flessen Flughafen Zurich

Akoesta Flughafen Zurich
Akoesta Flughafen Zurich
Akoesta Flughafen Zurich
Akoesta Flughafen Zurich
Akoesta Flughafen Zurich
Akoesta Flughafen Zurich
Akoesta Flughafen Zurich
Akoesta Flughafen Zurich
Akoesta Flughafen Zurich
Akoesta Flughafen Zurich
Akoesta Flughafen Zurich
Akoesta Flughafen Zurich
Akoesta Flughafen Zurich
Akoesta Flughafen Zurich
Akoesta Flughafen Zurich

Als Zwitserse toegangspoort tot de wereld is Zurich Airport een kwaliteitsluchthaven in het hart van Europa en goed internationaal, nationaal en regionaal verbonden. De luchthaven van Zürich wordt regelmatig bekroond voor zijn uitstekende service, de korte transferroutes, de vriendelijkheid van het personeel, de netheid van de infrastructuur en de betrouwbaarheid van de processen. Een aangename inrichting van de luchthaven én de daarbij behorende comfortabele akoestische omstandigheden horen daar natuurlijk ook bij.

Met de productlijn Impact Acoustic is een op maat gemaakt, akoestisch plafondontwerp gerealiseerd in verschillende ruimtes op de luchthaven. Bezoekers, reizigers en medewerkers ervaren elke dag weer het akoestisch comfort op de luchthaven. En het plafondontwerp ziet er ook nog eens prachtig uit. Een echte upgrade van de inrichting.

De ideale oplossing voor Flughafen Zürich AG. Het gebouw is grotendeels opgebouwd uit betonplaten. Er zijn 456.000 PET-flessen geüpcycled bij het realiseren van deze op maat gemaakte plafondinstallatie op een vloeroppervlak van 10.000 m2. Voor dit project zijn meer dan 7600 individuele, geprefabriceerde, akoestische baffle-elementen gemaakt.

Een beter werkend kantoor voor de medewerkers van EY

Akoesta EY Basel
Akoesta EY Basel
Akoesta EY Basel
Akoesta EY Basel
Akoesta EY Basel
Akoesta EY Basel
Akoesta EY Basel

EY is een internationaal opererend dienstverlenend bedrijf actief op het gebied van accountancy, belastingadvies en bedrijfsadvies. Vroeger bekend onder de naam Ernst & Young. Bij EY zetten ze zich in voor een beter werkende wereld: Building a better working world. En dat is precies wat we hebben gedaan op het EY kantoor in Basel.

Hoe kun je de ruimte op de meest elegante manier scheiden? Dat was de vraag vanuit eY. Met de productlijn Impact Acoustic is een aantal fraaie akoestische scheidingswanden en plafondpanelen geplaatst. De op maat gemaakte hangende, akoestische scheidingswanden zijn een echte duurzame oplossing: ze geven de ruimtes een unieke uitstraling en absorberen effectief geluid met een dikte van 24 mm.

Hiermee hebben we een belangrijke bijdrage geleverd aan “Building a better working world” voor de medewerkers van EY.

Het kantoor wordt steeds meer ontmoetingsplek

Akoesta nieuwe werkomgevingen
Akoesta nieuwe werkomgevingen
Akoesta nieuwe werkomgevingen
Akoesta nieuwe werkomgevingen
Akoesta nieuwe werkomgevingen

Kantoren worden steeds meer een plek om te ontmoeten

Als je voor je werk allen een computer nodig hebt, dan kan je prima vanuit huis werken. En dat levert voordelen op zoals minder reistijd, een betere concentratie en meer tijd voor je gezin. Het sociale contact wordt natuurlijk wel gemist. En werken op afstand is minder geschikt voor creatieve processen, zoals bijvoorbeeld brainstormen. Het kantoor heeft dus nog wel een hele duidelijke functie, namelijk die van een plek om je collega’s en andere (zakelijke) relaties te ontmoeten.

Werkomgevingen zullen meer moeten inspireren
Gebouwen waarin medewerkers, in alle mogelijke manieren van werken, eenvoudig gebruik kunnen maken van moderne technologie. Zodat ze de ruimte krijgen om hun creativiteit ten volle te benutten en snel goede beslissingen kunnen nemen.

De inrichting van dit project bij Fuji Yama is hier een uitstekend voorbeeld van. In de inrichting is gebruik gemaakt van akoestische materialen (zoals bijvoorbeeld in het plafond) van gerecycled materiaal van de productlijn Impact Acoustic.

Sherwin Williams; Business & Technical Centre Covid-19 proof

Akoesta Stay Safe bewegwijzering
Sherwin Williams experience center web
Sherwin Williams experience center web
Sherwin Williams experience center web
Sherwin Williams experience center web
Sherwin Williams experience center web
Sherwin Williams experience center web
Sherwin Williams experience center web
Akoesta Stay Safe bewegwijzering
Akoesta Stay Safe bewegwijzering
Akoesta Stay Safe bewegwijzering
Akoesta Stay Safe bewegwijzering
Akoesta Stay Safe bewegwijzering
Sherwin Williams experience center web
Sherwin Williams experience center web
Sherwin Williams experience center web

Om het Business & Technical Centre (BTC) van Sherwin Williams Covid-19 proof te maken en ook werkbaar te houden, heeft Akoesta een aantal effectieve aanpassingen doorgevoerd in diverse trainingsruimtes. Sherwin Williams bedient met circa 60.000 medewerkers vele klanten in meer dan 100 landen de beste verf- en coatingproducten. In het BTC in Lelystad worden het hele jaar door (verfspuit)trainingen gegeven aan klanten. Door Covid-19 was het nodig om een aantal zaken aan te passen.

De werkwijze wordt aangepast en de deelnemers ontvangen bij de uitnodiging een duidelijke instructie dat het nieuwe protocol uitlegt.

Het protocol bestaat uit een aantal onderdelen:

  • Elke deelnemer krijgt een kleur toegewezen waaraan hij/zij zijn eigen (spuit)benodigdheden en plaats kan herkennen
  • Bij de entree en op andere strategische plekken kan de deelnemer zijn handen desinfecteren
  • Bij de receptiebalie ontvangt de deelnemer zijn (spuit)benodigdheden, kleur, deurklinkhaak en mondkapje
  • De verzamel-, toilet- en instructieruimtes zijn voorzien van een duidelijke bewegwijzering
  • De instructeur zorgt ervoor dat de deelnemers zich op de juiste veilige manier door de verschillende ruimtes verplaatsen en op juiste plek plaats nemen
Bekijk ook onze andere Akoestische oplossingen én onze andere “Stay Safe” oplossingen

Alkmaar Sport; corona proof én optimale akoestiek

Alkmaar Sport web
Alkmaar Sport web
Alkmaar Sport web
Alkmaar Sport web
Alkmaar Sport web
Alkmaar Sport web
Alkmaar Sport web
Alkmaar Sport web
Alkmaar Sport web
Alkmaar Sport web
Alkmaar Sport web
Alkmaar Sport web
Alkmaar Sport web
Alkmaar Sport web
Alkmaar Sport web
Alkmaar Sport web
Alkmaar Sport web

Op het kantoor van Alkmaar Sport hadden ze twee uitdagingen; het verbeteren van de akoestiek én het kantoor corona proof maken. In Akoesta hebben ze de partij gevonden die tegelijkertijd aan beide uitdagingen invulling kan geven.

Met de akoestische werkplek oplossingen is het een stuk aangenamer geworden op kantoor. Het is echt een stuk rustiger geworden, natuurlijk ook doordat er door corona minder medewerkers op kantoor werken. Toch is het akoestisch effect duidelijk merkbaar op kantoor. De visuals zijn door Alkmaar Sport aangeleverd en door Akoesta verwerkt in de akoestische oplossing. Vanzelfsprekend gaat het om beelden van sportende stadsgenoten! Heel toepasselijk.

Speciaal voor het aanbrengen van transparante schermen heeft Akoesta een modulair systeem ontwikkeld. Met dit systeem is het een koud kunstje om je kantoor corona proof te maken. Bovendien sluit het systeem perfect aan op de akoestische panelen. Bovenop de akoestische bureau-panelen zijn transparante schermen geplaatst van gehard glas.

Bekijk ook onze andere Akoestische oplossingen én onze andere “Stay Safe” oplossingen

Stichting Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA)

Akoesta OBA
Akoesta OBA
Akoesta OBA
Akoesta OBA
Akoesta OBA
Akoesta OBA
Akoesta OBA
Akoesta OBA
Akoesta OBA

Voor De Werkvloer en House of Skills heeft OBA (Stichting Openbare Bibliotheek Amsterdam) samen met expospaces een uitgebalanceerde set van expo-tools ontwikkeld.

Verschillende presentatie elementen die het werk van de toekomst in beeld brengen en ondersteuning bieden aan de loopbaancoaches en bezoekers.  

Denk hierbij aan informatie-dragers, spreekruimtes, een centrale tafel, een balie en een entree-wand. Deze zijn tevens voorzien van akoestische dempingsmaterialen.

CNV

Akoesta CNV
Akoesta CNV
Akoesta CNV
Akoesta CNV
Akoesta CNV
Akoesta CNV
Akoesta CNV

Het CNV is de vakbond die ervoor wil zorgen dat jij je werk met plezier doet en uit je loopbaan kunt halen wat je ervan verwacht.

Akoesta heeft het kantoor van CNV akoestisch aangepast, zodat de CNV medewerkers zelf hun werk ook met plezier kunnen doen. Zonder (over)last van hinderlijke geluiden. Dat voorkomt veel stress en zorgt voor rust op het kantoor!

 

Theater de Kampanje

akoesta de kampanje

Speciaal voor Theater de Kampanje zijn er zes grote kroonluchters ontworpen die rondom de bestaande lampen in de foyer zijn bevestigd.

Bij elke evaluatie van de bezoekers van Theater de Kampanje kwam naar voren dat iedereen heel enthousiast is over het bijzonder mooie theater en de goede theaterzaal in de voormalige marine scheepswerf in Den Helder, maar dat de slechte akoestiek in de foyer ervoor zorgde dat bijna iedereen zich vlug uit de voeten maakte na afloop van een voorstelling. Het sterk reduceren van de enorm hoge nagalmtijd van bijna 3 seconde was de uitdaging die Akoesta is aangegaan. Daarnaast moest het unieke karakter van het gebouw en de fraaie architectonische inrichting behouden blijven en versterkt worden.

Op basis van eigen metingen en berekeningen en met behulp van het creatieve team van Akoesta is een unieke oplossing ontstaan.

Speciaal voor deze situatie is en speciale akoestische kroonluchter ontworpen. De akoestische kroonluchter heeft een forse afmeting van 4,5 x 3 meter en weegt ongeveer 500 kilogram. In totaal zijn 6 van deze kroonluchters geplaatst. Om fluttereffect te voorkomen tussen de 2 parallelle wanden is aan de 25 meter lange glaswand een groot wandpaneel opgehangen van ruim 15 meter lengte met daarop afbeeldingen van hoe het er vroeger uitzag op de Oude Rijkswerf Willemsoord.

Het resultaat van deze aanpassing is het reduceren van de nagalm van 3 naar bijna 1 seconde, het verbeteren van de sfeer en zelfs een gezelschap van ruim 650 personen kan nu op een prettige manier gebruik maken van de foyer!

Lees hier het artikel over dit project dat verscheen in het Noord Hollands dagblad

akoesta de kampanje
akoesta de kampanje
akoesta de kampanje
akoesta de kampanje
akoesta de kampanje
akoesta de kampanje