Bij Blooker in Amsterdam heeft Akoesta een prachtig akoestisch paneel geplaatst. Bij Blooker had men al lang het plan om een grote foto blow up te plaatsen in de bovenzaal. Bovendien liet de akoestiek te wensen over in deze ruimte. Blooker is een oud pand dat midden tussen de hypermoderne wolkenkrabbers van Philips en Nationale Nederlanden staat. De afbeelding op de print geeft de oude tijd van weleer weer. Een authentieke zwart/wit foto waarbij Blooker nog op zijn originele plek staat. Inmiddels is het pand enkele meters verplaatst.

De afbeelding hangt op de eerste verdieping van Blooker. De akoestiek was in deze ruimte niet goed. Onder andere door het grote trapgat, maar ook door de bouw, was er veel nagalm in het gebouw.

Dit is nu voor een groot deel opgelost door het ophangen van een levensgroot akoestisch paneel van 4 x 3 meter. In een klap is de ruimte zowel visueel als voor het gehoor een stuk aantrekkelijker geworden.

Gebruikte akoestische oplossingen

Related Works