Workplace branding: versterk je identiteit!

Is uw kantoor nog een bindmiddel voor medewerkers? Welke rol heeft het fysieke kantoor nog nu we meer en meer virtueel aan samenwerken zijn? En is het mogelijk een bedrijfsgebouw in te zetten als bindmiddel voor je medewerkers?

 

Thuiswerken

Er zijn organisaties die vinden dat thuiswerken uit den boze is. Als argument wordt dan vaak gezegd: “Onderdeel uitmaken van een bedrijf hangt niet alleen af van de inhoud van je werk, maar ook van de interacties en ervaringen die je opdoet op kantoor met je collega’s. Als je als bedrijf één wilt zijn, begint dat met fysiek bij elkaar zijn.” Ondanks de vele argumenten voor en tegen thuiswerken is iedereen het over één ding wel eens: de technologische ontwikkelingen gaan steeds verder en werken op afstand zal hoe dan ook onderdeel blijven uitmaken van de werkconcepten in de toekomst. Op wat voor manier dan ook.

Onderdeel uitmaken van een bedrijf hangt niet alleen af van de inhoud van je werk, maar ook van de interacties en ervaringen die je opdoet op kantoor.

Effectief en visueel

Het wordt dus steeds belangrijker om ervoor zorgen dat die steeds korter wordende aanwezigheid op kantoor zo veel mogelijk betekenis krijgt voor medewerkers. En dat deze tijd optimaal wordt benut om te communiceren waar je als organisatie voor staat en om de relatie met je medewerkers zoveel mogelijk te versterken.

 

Workplace Branding

De fysieke omgeving is zichtbaar, tastbaar en concreet. Daardoor is het een effectief, visueel communicatiemiddel: met de juiste uitstraling, beleving en boodschap creëer je een context waarbinnen de gewenste beleving kan plaatsvinden. Dit wordt ook wel “Workplace Branding” genoemd. Bij het ontwikkelen van Workplace Branding komen verschillende afdelingen om de hoek kijken, zoals HRM, Marketing & Communicatie en Facility Management. Binnen Workplace Branding wordt er gesproken over de organisatie identiteit, communicatie en de fysieke werkomgeving. Allemaal onderwerpen die te maken hebben met verschillende disciplines.

scheidingswanden
regus rotterdam airport

Gebruik de beschikbare middelen

Door de toename van thuiswerkende medewerkers en steeds verdergaande individualisering worden organisatieculturen steeds moeilijker te handhaven. Daarom is het zo belangrijk dat alle beschikbare middelen worden gebruikt om de identiteit van een organisatie te communiceren. De identiteit geeft duidelijkheid over de richting van de organisatie als geheel en geeft een richting aan medewerkers.

 

Snel resultaat met beeld

Het inzetten van het juiste materiaal, vorm, kleur en beeld is hierbij van essentieel belang. Vooral met beeld is op relatief laagdrempelige manier als snel winst te behalen op dit gebied. Keuze van de juiste beelden of fotografie spreekt mensen aan en dragen direct bij aan de sfeer en cultuur van de organisatie. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden met scheidingswanden of wandpanelen met prachtige visuals.

 

Bron: https://www.hrpraktijk.nl

Recommended Posts