Akoestische meting

Een akoestische meting geeft je goed inzicht in de akoestische situatie en helpt bij het vinden van de akoestische balans van iedere ruimte. Hierbij wordt rekening gehouden met de specifieke toepassing van de ruimte. En als je weet hoe het is gesteld met de akoestiek, kun je adequate verbeteringen aanbrengen. Lees meer⬇️

Vrijblijvend kennis maken

Met akoestiek bedoelen wij hoe geluid klinkt binnen een ruimte. Die ruimte kan heel klein zijn, bijvoorbeeld een belcel of focus ruimte, of juist heel groot, bijvoorbeeld een sporthal, aula of fabriekshal en alles daartussenin, bijvoorbeeld kantoortuinen en klaslokalen. De belangrijkste maatstaf voor een goede akoestiek is uiteraard of de gebruikers de ruimte aangenaam vinden om in te werken en verblijven. Daarnaast zijn er normen en richtlijnen opgesteld voor bepaalde ruimtes en gebruikers.

Om tot een goede oplossing te komen voor een probleem met de akoestiek is het van belang om te weten:

Wat is precies het probleem? en, Wie heeft daar last van?

Nagalmtijdmeting met bijbehorend advies:

Het is verstandig om een akoestische meting uit te laten voeren. Dan weet u precies waar u aan toe bent en kunt u veel problemen verhelpen.

Bij een nagalmtijdmeting meten wij hoe lang de ruimte nodig heeft om 60dB aan geluid te absorberen. Met deze waarde, in combinatie met de afmetingen en al de aanwezige (akoestische) materialen, brengen wij een advies op maat uit. In dit advies nemen wij op hoeveel akoestisch materiaal van welke kwaliteit op welke posities toegevoegd dient te worden om de gewenste, comfortabele nagalmtijd in de ruimte te bereiken.

Samen met onze klanten (en hun adviseurs) bespreken wij de verschillende opties voor producten die aan het advies voldoen.

Zodra de keuze is bepaald en de producten voldoen aan de akoestische en de visuele (look& feel) wensen worden deze door ons eigen team van professionals geplaatst en gemonteerd.

Indien gewenst verzorgen wij na montage en plaatsing een nameting zodat objectief het effect van de akoestische verbeteringen bevestigd kan worden.

Neem vandaag nog contact met ons op om je te helpen je akoestische doelen te bereiken.

Neem contact op

De meetrapportage bevat de volgende items

Uitleg


Uitleg over akoestische parameters en de gehanteerde streefwaarden

Data

Alle data van de uitgevoerde meting

Beoordeling

Beoordeling van de ruimte-akoestiek

Advies


Advies over mogelijk te treffen voorzieningen