Akoestiek in gymzalen en sporthallen: Happy spaces voor sporters en docenten

In gymzalen en sporthallen is het vaak slecht gesteld met de akoestiek. Dit kan leiden tot serieuze klachten bij mensen die deze ruimtes dagelijks gebruiken, uiteenlopend van leerlingen tot docenten lichamelijke opvoeding.

Vrijblijvend kennis maken

Maak van je gymzaal een aangename ruimte

De slechte akoestiek in een sporthal komt bijna altijd door een gebrek aan absorptie van het geproduceerde geluid. Het gevolg is veel galm en een lange nagalmtijd. In de zaal ontstaan hierdoor hoge geluidniveaus. Gelukkig zijn hier goede oplossingen voor!

Geluidsisolatie in de sporthal

Geluidsisolatie zorgt ervoor dat geluiden de sporthal niet in of uit komen. Daarmee is geluidsisolatie in de sporthal geschikt om ervoor te zorgen dat andere mensen in het gebouw geen last hebben van de sportende mensen of dat de gymzaal een geschikte plek is voor het afnemen van tentamens, doordat geluiden van buiten niet tot de hal doordringen.

Geluidsabsorptie in de sporthal

Geluidsabsorptie is erop gericht om de akoestiek in de gymzaal te verbeteren. Absorptie dringt namelijk de galm en intensiteit van het in de zaal geproduceerde geluid terug. Hierdoor krijgt het een prettiger karakter en is het minder hinderlijk.

Richtlijnen NOC-NSF

Bij Akoesta optimaliseren we de akoestiek van gymzalen en sporthallen op basis van de door NOC-NSF gepubliceerde richtlijnen voor de in een zaal geldende nagalmtijd.
Met akoestische metingen bepalen we of deze richtlijnen gehaald worden. Op basis van de resultaten doen we praktische aanbevelingen ter verbetering. Na oplevering voeren we desgewenst een nieuwe meting uit, om de nieuwe waarden vast te stellen.

De voordelen van onze oplossingen voor gymzalen:
• Materiaal dat tegen een stootje kan, hoge absorptiewaarde.
• Gemakkelijke montage en vervanging los paneel.
• Te bedrukken met elke print, ook leverbaar in stof.
• Altijd passend is te maken aan de geluidsoverlast ter plaatse.

Zo maken we van de gymzaal een aangename en comfortabele ruimte om in te sporten, te trainen en les te geven. Hetzelfde principe is uiteraard toepasbaar op andere ruimtes waar geluidsoverlast op school ervaren wordt.

Neem contact op
Akoestiek in gymzalen en sporthallenAkoestiek in gymzalen en sporthallen

Elke ruimte een passende akoestische oplossing: bekijk het innovatieve assortiment van Akoesta

Akoesta®100 - Sports
Akoesta®35 - Double sided ceiling element (baffle)
Wave ceiling golf patroon plafondpanelen
Ezoboard ceilings: akoestisch plafond
ECOstrong geluidsabsorberende panelen
plafondpanelen akoestiek
Akoesta®60 - Double sided ceiling element (baffle)
Peak ceiling akoestische plafondpanelen

Wil jij meer weten over akoestiek en op de hoogte blijven van de laatste trends?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief met waardevolle informatie en handige tips over alles wat te maken heeft met het verbeteren van akoestiek en kantoorinrichiting.