Akoestische Wandpanelen

Akoestische wandpanelen zijn innovatieve oplossingen die ontworpen zijn om de geluidskwaliteit te beheersen in elke type ruimte. Onze panelen zijn geoptimaliseerd voor het absorberen van ongewenst geluid, het verminderen van echo en het verfijnen van de helderheid van het geluid in elke ruimte.

Ze transformeren elke omgeving in een akoestisch aangename ruimte, zonder veel kostbare vierkante meters op te offeren. Met persoonlijk advies zorgen we ervoor dat je de optimale oplossing vindt voor jouw ruimte.

Op maat gemaakte opties die perfect passen bij het unieke karakter, de esthetische voorkeuren en het budget van je ruimte.
Toont 0 van 100
Functie
Verwijder
No items found.
Capaciteit
Verwijder
Installatie
Verwijder
Orientatie
Verwijder
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Filters
Geen resultaten gevonden.
Er zijn geen resultaten met dit criterium. Probeer uw zoekopdracht te wijzigen.

Hoe werken akoestische wandpanelen?

Akoestische wandpanelen zijn essentieel voor het creëren van heldere, echovrije omgevingen. Ze absorberen geluidsgolven die anders zouden weerkaatsen tegen harde oppervlakken. Dit proces vermindert galm en achtergrondgeluid aanzienlijk, waardoor de helderheid en kwaliteit van het geluid in elke ruimte verbetert.

In tegenstelling tot geluidsisolatie, waarbij geluid wordt geblokkeerd om een ruimte binnen te komen of te verlaten, stemmen akoestische panelen het geluid in een ruimte nauwkeurig af. Ze zijn gemaakt van zachte, poreuze materialen die geluidsgolven opvangen, echo's voorkomen en de algemene akoestiek verbeteren zonder de geluidsoverdracht tussen ruimtes te stoppen.

Strategisch geplaatste panelen verminderen ongewenste echo's en verbeteren de geluidsdynamiek, waardoor gesprekken verstaanbaarder en muziek aangenamer wordt. Akoestische wandpanelen zijn een belangrijk onderdeel om de beste akoestiek te bereiken, aangepast aan de specifieke behoeften van verschillende ruimtes.

Veelgestelde vragen

Nog niet al je vragen beantwoord? Bekijk hieronder onze meest gesteelde vragen.

Hoeveel akoestische panelen heb ik nodig?

Het bepalen van het juiste aantal akoestische panelen voor uw ruimte heeft te maken met een aantal belangrijke factoren: de grootte van de ruimte, de samenstelling en interieur van de ruimte, het doel van de ruimte, de afmetingen van de panelen en uw specifieke akoestische doelstellingen. Hoewel er geen pasklare oplossing bestaat, is een algemeen aanbevolen richtlijn om ten minste 30% van de harde oppervlakken in uw ruimte te te voorzien van akoestische panelen om een merkbare verbetering van de geluidskwaliteit te bereiken. De samenstelling en de dikte van de akoestische panelen spelen ook een cruciale rol in hun effectiviteit. Over het algemeen leidt het bedekken van meer wand- of plafondoppervlak met akoestische panelen tot betere akoestische resultaten. Dit betekent dat grotere of meer geluidsreflecterende ruimtes meer bedekking nodig kunnen hebben om de geluidsabsorptie te optimaliseren en echo's effectief te verminderen. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de specifieke activiteiten die in de ruimte plaatsvinden bij het bepalen van de hoeveelheid akoestische materialen die nodig zijn.

Waar moeten akoestische wandpanelen worden geplaatst?

De strategische plaatsing van akoestische panelen is cruciaal bij het maximaliseren van hun effectiviteit in elke omgeving. Een basisprincipe is het plaatsen van panelen waar ze geluidsreflecties het meest effectief kunnen absorberen, meestal ter hoogte van de geluidsbron en de oren van de luisteraars. Voor de meeste omgevingen betekent dit dat de panelen op “hoofdhoogte” moeten worden geïnstalleerd en dat ze gelijkmatig over de ruimte moeten worden verdeeld om echo en nagalm te voorkomen en een helder en gebalanceerd geluid te garanderen. De plaatsing hangt af van de functie van de ruimte en de activiteiten die er plaatsvinden.

Zijn dikkere akoestische panelen beter?

Bij akoestische panelen speelt de dikte een belangrijke rol bij hun geluidsabsorberende eigenschappen, maar het is niet standaard de beste oplossing. Dikkere panelen zijn inderdaad beter in het absorberen van geluiden met een lagere frequentie, die doorgaans moeilijker te beheersen zijn. Geluiden met een hogere frequentie, zoals een mensenstem of het rinkelen van glas, vallen daarentegen ruim binnen het absorptiebereik van dunnere panelen. Dit verschil geeft aan hoe belangrijk het is om de paneeldikte af te stemmen op de specifieke akoestische uitdagingen in uw ruimte. Wij begeleiden u bij het selecteren van de juiste akoestische panelen voor uw behoeften, zodat uw ruimte de best mogelijke geluidskwaliteit bereikt. Met een gedetailleerd inzicht in hoe verschillende panelen over het geluidsspectrum presteren, helpen we u graag om de ideale akoestische omgeving te creëren.

Maken jullie akoestische panelen op maat?

Maatwerk is juist waar we goed in zijn. Afhankelijk van het materiaal kunnen we panelen produceren in elke maat tot 12000 x 5000 mm (zolang het rechthoekige of vierkante vormen zijn, raadpleeg voor andere vormen onze specialisten). We hebben ook andere geometrische vormen in verschillende standaardmaten. In specifieke situaties kunnen we geometrische vormen op maat maken, maar dit wordt per geval bepaald. Neem contact op met onze specialisten om te zien of we jouw idee tot leven kunnen brengen.

Hoeveel kosten akoestische panelen?

Prijzen berekenen wij op basis van oppervlakte, type paneel, oplage, visuals (indien toepasselijk), transport en montage. Neem gerust contact met ons op en vraag een prijs op maat aan.

Hoe worden geluidsabsorberende panelen geïnstalleerd?

Het installeren van geluidsabsorberende wandpanelen is een proces op maat dat afhangt van het type paneel en de gewenste plaatsing. Het is essentieel om te realiseren dat de effectiviteit van akoestische panelen sterk afhangt van de juiste installatie en plaatsing. Daarom gaan we bij Akoesta verder dan alleen het leveren van akoestische panelen van hoge kwaliteit. Wij zorgen ervoor dat elk paneel professioneel wordt geïnstalleerd op de juiste positie en optimaal wordt geplaatst om de akoestische eigenschappen van uw ruimte zo goed mogelijk te verbeteren.

Blokkeren akoestische panelen Wi-Fi?

Nee, akoestische panelen blokkeren of verstoren Wi-Fi-signalen niet. De wetenschap hierachter is eenvoudig: akoestische panelen zijn ontworpen om geluidsgolven te absorberen, die mechanisch zijn en een medium zoals lucht nodig hebben om zich te verplaatsen. Wi-Fi-signalen zijn echter elektromagnetische golven die door de meeste materialen heen kunnen, inclusief akoestische panelen. De materialen die worden gebruikt in akoestische panelen zijn effectief voor het beheersen van geluid, maar zijn niet dicht genoeg om elektromagnetische golven te verstoren. U kunt dus genieten van een verbeterde geluidskwaliteit in uw ruimte zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de gevolgen voor uw draadloze internetverbinding.

Verander je omgeving in de beste versie om in te werken, te leren of te leven

Weet in 30 minuten welke mogelijkheden er voor jouw situatie zijn.