Akoestiek in de zorg: happy spaces voor zorgvragers en zorgmedewerkers

Onderzoek in zorgomgevingen heeft aangetoond dat een goede akoestiek bijdraagt aan een lagere bloeddruk, minder behoefte aan pijnmedicatie en aan het welbevinden van patiënten. Ook een goede nachtrust is van cruciaal belang is bij het herstel.

Goede akoestiek draagt bij aan goede zorg

Goede akoestiek in een ziekenhuis of zorgcentrum is van groot belang. Geluidsoverlast kan voor stress en een slechte nachtrust zorgen, zowel bij patiënten als bij medewerkers. Bovendien neemt de kwaliteit van het gehoor af met de leeftijd. Ouderen maken moeilijk het onderscheid tussen het brongeluid en galm. Ook de filtering van hoge en lage tonen verdwijnt.

Spraakverstaanbaarheid en spraak-privacy

Optimale spraakverstaanbaarheid is essentieel voor de communicatie binnen de groep. In gesprek met een collega of zorgvrager moet goede verstaanbaarheid geen inspanning, maar een vanzelfsprekendheid zijn
Met een goede spraak-privacy worden op een vertrouwelijke manier gesprekken gevoerd zonder dat er ‘meegeluisterd’ kan worden.Geluid van gesprekken, apparaten of achtergrondgeluid worden in omgevingen met goede akoestiek minder versterkt en het geluidsniveau op grotere afstand neemt af.

Slechte akoestiek in de zorg leidt tot de volgende klachten:
• Slechte verstaanbaarheid en moeizame communicatie
• Kans op isolement, vooral bij ouderen
• Gehoor- en stemklachten
• Hoofdpijn en vermoeidheid

Typische geluiden in zorgcentra

Geluid kan een belangrijke slaapverstoorder zijn. Andere patiënten, verplegend personeel, maar ook het geluid van typische ziekenhuisgeluiden zoals rinkelende telefoons, hartmonitorpiepjes en beademingsapparaten, kunnen een patiënt behoorlijk uit zijn slaap houden. Daar komt nog eens bij dat vloeren en wanden in ziekenhuizen vanuit hygiëneoogpunt vaak hard en glad zijn en zo al deze geluidsimpulsen nog eens versterken.

Ideaal geluidsniveau voor optimaal herstel

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft gesteld dat voor een optimaal herstel het achtergrond geluidsniveau in een patiëntenkamer maximaal 35 decibel mag zijn. Met de oplossingen van Akoesta gecombineerde met een akoestische meting helpen we je graag om dit te bereiken!

Neem contact op
Akoestiek in de zorgAkoestiek in de zorg

Elke ruimte een passende akoestische oplossing: bekijk het innovatieve assortiment van Akoesta

Bejot Peak akoestische geluidsdempende pilaren
Glimakra wakufuru tafels en banken
Cubicles Q-FOCUS 02 akoestische concentratieruimte
Cubicles chatpod 1050: akoestische werkruimte rood
Nebula plafondpanelen
Infra scheidingswand bureau
akoestische scheidingswanden
Ornella hangende roomdivider

Wil jij meer weten over akoestiek en op de hoogte blijven van de laatste trends?

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief met waardevolle informatie en handige tips over alles wat te maken heeft met het verbeteren van akoestiek en kantoorinrichiting.