Akoestische Plafondpanelen

Akoestische plafondpanelen zijn ontworpen om vorm en functie op een perfecte manier te combineren en zowel de akoestische als esthetische kwaliteit van je ruimtes te verbeteren.

Door ongewenst geluid te absorberen en af te voeren, elimineren deze panelen echo's en verfijnen ze de geluidskwaliteit, waardoor een omgeving wordt gecreëerd die zowel hoorbaar als visueel aantrekkelijk is.

Op maat gemaakte opties die perfect passen bij het unieke karakter, de esthetische voorkeuren en het budget van jouw ruimte.
Toont 0 van 100
Functie
Verwijder
No items found.
Capaciteit
Verwijder
Installatie
Verwijder
Orientatie
Verwijder
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Filters
Geen resultaten gevonden.
Er zijn geen resultaten met dit criterium. Probeer uw zoekopdracht te wijzigen.

Hoe werken akoestische plafondpanelen?

Akoestische plafondpanelen spelen een cruciale rol bij het dempen van geluid en het verbeteren van de geluidskwaliteit in elke ruimte. Deze panelen werken door geluidsgolven te absorberen, waardoor ze effectief voorkomen dat ze weerkaatsen tegen harde oppervlakken en echo's of nagalm creëren.

Ze bieden niet alleen een oplossing voor akoestische problemen, maar voegen ook esthetiek toe aan de plafonds.
Naast hun primaire functie van geluidsabsorptie dragen akoestische plafondpanelen bij aan een meer gerichte en aangename omgeving, perfect voor faciliteiten die helderheid en rust vereisen.

Hun ontwerp en materiaalsamenstelling zijn speciaal ontworpen om ongewenst geluid tegen te gaan, zodat ruimtes er niet alleen goed uitzien maar ook uitstekend klinken. Dit maakt ze tot een ideale oplossing voor elke ruimte waar auditieve verfijning nodig is.

Veelgestelde vragen

Nog niet al je vragen beantwoord? Bekijk hieronder onze meest gesteelde vragen.

Hoeveel akoestische panelen heb ik nodig?

Het bepalen van het juiste aantal akoestische panelen voor uw ruimte heeft te maken met een aantal belangrijke factoren: de grootte van de ruimte, de samenstelling en interieur van de ruimte, het doel van de ruimte, de afmetingen van de panelen en uw specifieke akoestische doelstellingen. Hoewel er geen pasklare oplossing bestaat, is een algemeen aanbevolen richtlijn om ten minste 30% van de harde oppervlakken in uw ruimte te te voorzien van akoestische panelen om een merkbare verbetering van de geluidskwaliteit te bereiken. De samenstelling en de dikte van de akoestische panelen spelen ook een cruciale rol in hun effectiviteit. Over het algemeen leidt het bedekken van meer wand- of plafondoppervlak met akoestische panelen tot betere akoestische resultaten. Dit betekent dat grotere of meer geluidsreflecterende ruimtes meer bedekking nodig kunnen hebben om de geluidsabsorptie te optimaliseren en echo's effectief te verminderen. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de specifieke activiteiten die in de ruimte plaatsvinden bij het bepalen van de hoeveelheid akoestische materialen die nodig zijn.

Hoe moeten akoestische plafondpanelen worden geplaatst?

De strategische plaatsing van akoestische plafondpanelen is cruciaal voor het verbeteren van de geluidskwaliteit en verschilt per type paneel. Traditionele akoestische plafondpanelen zijn ontworpen om het hele plafondoppervlak te bedekken en zorgen voor een gelijkmatige geluidsabsorptie in de hele ruimte. Plafondbaffles en wolken daarentegen zijn geschikt voor gerichte geluidsbeheersing. Bijvoorbeeld wanneer ze direct boven geluidsbronnen zoals vergadertafels of werkplekken worden geplaatst, waardoor echo's en nagalm in belangrijke gebieden worden geminimaliseerd.

Zijn dikkere akoestische panelen beter?

Bij akoestische panelen speelt de dikte een belangrijke rol bij hun geluidsabsorberende eigenschappen, maar het is niet standaard de beste oplossing. Dikkere panelen zijn inderdaad beter in het absorberen van geluiden met een lagere frequentie, die doorgaans moeilijker te beheersen zijn. Geluiden met een hogere frequentie, zoals een mensenstem of het rinkelen van glas, vallen daarentegen ruim binnen het absorptiebereik van dunnere panelen. Dit verschil geeft aan hoe belangrijk het is om de paneeldikte af te stemmen op de specifieke akoestische uitdagingen in uw ruimte. Wij begeleiden u bij het selecteren van de juiste akoestische panelen voor uw behoeften, zodat uw ruimte de best mogelijke geluidskwaliteit bereikt. Met een gedetailleerd inzicht in hoe verschillende panelen over het geluidsspectrum presteren, helpen we u graag om de ideale akoestische omgeving te creëren.

Maken jullie akoestische panelen op maat?

Maatwerk is juist waar we goed in zijn. Afhankelijk van het materiaal kunnen we panelen produceren in elke maat tot 12000 x 5000 mm (zolang het rechthoekige of vierkante vormen zijn, raadpleeg voor andere vormen onze specialisten). We hebben ook andere geometrische vormen in verschillende standaardmaten. In specifieke situaties kunnen we geometrische vormen op maat maken, maar dit wordt per geval bepaald. Neem contact op met onze specialisten om te zien of we jouw idee tot leven kunnen brengen.

Hoeveel kosten akoestische panelen?

Prijzen berekenen wij op basis van oppervlakte, type paneel, oplage, visuals (indien toepasselijk), transport en montage. Neem gerust contact met ons op en vraag een prijs op maat aan.

Wat is het verschil tussen plafondwolken, baffels en tegels?

Plafondwolken hangen horizontaal aan tegen het plafond en zijn heel effectief in het absorberen van geluid uit meerdere richtingen. Dit komt door hun strategische plaatsing op verschillende hoogtes. Hierdoor ontstaan luchtzakken die geluidsgolven opvangen, waardoor ze bijzonder effectief zijn in ruimtes met hoge plafonds. Dit komt doordat ze voorkomen dat geluid zich verder verplaatst. Akoestische baffles zijn andere oplossingen die aan het plafond hangen en zich onderscheiden door hun verticale ophanging. Door deze oriëntatie wordt hun oppervlak gemaximaliseerd (aan twee kanten), waardoor de spraakverstaanbaarheid aanzienlijk wordt verbeterd doordat de galm wordt verminderd. De zogenaamde plafondtegels passen in een overkoepelend rastersysteem (systeemplafond) en bieden een eenvoudige oplossing voor geluidsabsorptie. Ze zijn perfect voor lage plafonds. Hun poreuze samenstelling vermindert effectief geluidsniveaus en galm, wat bijdraagt aan een hoorbaar comfortabelere omgeving die bevorderlijk is voor een duidelijkere communicatie.

Moet ik een akoestische baffle, akoestische wolken of tegels gebruiken op mijn plafond?

Bij het kiezen tussen deze akoestische oplossingen is het cruciaal om rekening te houden met de esthetische aspecten en de specifieke architecturale kenmerken van het betreffende plafond, zoals het type en bijvoorbeeld ook het (geïntegreerde) verlichtingsontwerp. De algehele sfeer en de ontwerpintentie van de ruimte kunnen van invloed zijn op de keuze tussen de akoestische oplossingen voor het plafond. Ons deskundige team staat altijd voor u klaar en biedt deskundig advies om de ideale akoestische oplossing te vinden die past bij de unieke kenmerken van uw ruimte en uw esthetische visie.

Verander je omgeving in de beste versie om in te werken, te leren of te leven

Weet in 30 minuten welke mogelijkheden er voor jouw situatie zijn.