Akoestische plafondpanelen voor dubbele geluidsabsorptie

Akoestische plafondpanelen zorgen er niet alleen voor dat uw pand of kantoorruimte een nieuwe uitstraling krijgt, maar akoestische plafondpanelen verbeteren ook de akoestiek. Een verbeterde akoestiek zorgt er namelijk voor dat u uw collega's goed kunt verstaan. Bij een slechte akoestiek in een ruimte ontstaan er slecht verstaanbare gesprekken, concentratieproblemen of zelfs stress. Gelukkig zijn deze problemen vaak eenvoudig en effectief op te lossen met akoestische plafondpanelen. In de juiste uitvoering zorgen deze akoestische plafondplaten niet alleen voor een prettige akoestiek, maar ook voor een mooie uitstraling van de ruimte.

Waarom akoestische plafondpanelen?

Een akoestisch plafond verbetert de akoestiek in een ruimte, door de weerkaatsing en nagalm van geluid drastisch te verminderen. Akoestische plafondplaten zijn de ideale oplossing voor op kantoor, omdat een akoestisch plafond geen waardevolle vloerruimte in beslag neemt. Daarnaast kunnen we de panelen (ook wel baffles genoemd) helemaal naar uw stijl en wensen vormgeven. Neem eens een kijkje bij al onze akoestische plafondpanelen.

Wij maken graag een voorstel op maat. Neem gerust contact op of lees over onze unieke aanpak.

Bekijk Akoestische plafondpanelen

No items found.

Voordelen akoestische plafondplaten:

  • Verdubbelde geluidsabsorptie ten opzichte van andere oplossingen.
  • Verkrijgbaar in effen panelen van stof, of bedrukt met elke print die u wenst.
  • Ook leverbaar als eenzijdige plafondpanelen die tegen het plafond worden geschroefd, voor een strak en minimalistisch effect.
  • Geschikt voor een effectief akoestisch plafond in hoge ruimtes.
  • Ook een akoestisch plafondpaneel in combinatie met verlichting behoort tot de mogelijkheden.

Uitstraling van uw akoestisch plafond

Het Akoesta akoestisch plafondpaneel is een vrij hangend paneel met dempend vermogen aan beide kanten. Dit zorgt voor een geluidsabsorptie die dubbel zo hoog is als bij oplossingen als akoestische schermen of tegen het plafond gemonteerde panelen. Dat zorgt niet alleen voor een bijzonder effectieve verbetering van de akoestiek, maar geeft ook visuele voordelen.

Beide kanten van de akoestische plafondpanelen zijn namelijk zichtbaar en kunnen naar uw voorkeur worden gestyled. Zo kunt u kiezen voor effen panelen van stof, maar de akoestische plafondplaten bieden ook de ruimte aan een zelf gekozen opdruk. Verfraai uw akoestisch plafond bijvoorbeeld met de slogan of het logo van uw bedrijf, of een inspirerende afbeelding voor wie tijdens het werk soms even de blik naar boven slaat voor inspiratie.

Naast deze dubbelzijdige panelen zijn er ook eenzijdige plafondpanelen verkrijgbaar. Deze panelen hangen niet los, maar worden tegen het plafond geschroefd. Daardoor biedt dit type akoestisch plafondpaneel niet de dubbele demping van een loshangend paneel. Daar staat tegenover dat er met dit type akoestische plafondpanelen op zeer subtiele wijze een effectieve oplossing kan worden gerealiseerd voor geluidshinder.

Invloed akoestische panelenplafonds

Een akoestisch plafond draagt ook zonder die inspirerende afbeelding bij aan de productiviteit van uw werknemers. Zo zorgt geluidshinder op de werkvloer voor een verminderde concentratie en gevoelens van stress, en staat het een goede samenwerking in de weg.

Die geluidshinder wordt in werk- en kantoorruimtes vrijwel altijd veroorzaakt door een slechte geluidsabsorptie. Geluidsgolven kunnen daardoor ongehinderd ronddansen in de ruimte. Zelfs de gewoonste kantoorgeluiden, zoals schuivend meubilair of een gesprek bij het koffiezetapparaat, kunnen daardoor erg hinderlijk worden. Akoestische plafondpanelen maken hierin een direct hoorbaar verschil en brengen de rust terug op de werkvloer.

Maatwerk voor uw akoestisch plafond

Bij Akoesta vinden we dat iedereen recht heeft op een comfortabele werkplek. De akoestiek speelt hierin een heel grote rol. Daarom vindt u bij ons alles om het akoestisch comfort in uw pand te verbeteren, van een akoestisch plafondpaneel tot een akoestische koof. Liever een akoestisch plafond dat helemaal past bij de stijl van uw pand? Ook voor maatwerk kunt u bij ons terecht.

Bekijk hier het project op Swiss School waarbij een akoestisch plafond is geplaatst. Een school waar rust regeert? Het kan!

Hoe is de akoestiek bij jou in het gebouw?

Veel werkplekken in Nederland voldoen niet aan de geluidsnorm. Gebruikers hebben vaak niet door hoe slecht de akoestiek is, omdat ze eraan gewend zijn geraakt. Dit heeft vaak (fysieke) klachten als gevolg zoals hoofdpijn, stress en concentratieproblemen. De specialisten van Akoesta helpen je graag met een persoonlijk advies en indien nodig met een akoestische meting.

Neem contact op