Een akoestische scheidingswand voor kantoor kan een wereld van verschil maken

Wilt u een scheidingswand kopen voor kantoor of een andere (bedrijfs-)ruimte? Dan is het goed om te weten dat de ene afscheidingswand de andere niet is. Met een akoestische scheidingswand creëert u niet alleen een deling van de ruimte, maar verbetert u in één moeite door ook de akoestiek op kantoor. Uw werknemers zullen u dankbaar zijn.

De akoestiek in kantoorruimtes kan vaak beter. Het gaat dikwijls om grote, open ruimtes met veel harde oppervlakken. Tegelijkertijd is het er vrijwel altijd rumoerig. Er wordt wat afgebeld, -vergaderd en -gepraat. Daardoor kan het al snel behoorlijk druk en stressvol worden op de werkvloer. 

Voor de productiviteit en het geluksgevoel van werknemers is dat natuurlijk niet bevorderend. Wij helpen u graag die situatie te verbeteren met de juiste akoestische scheidingswanden. Een kantoor hoort een plek te zijn waar mensen zich happy voelen en zich volledig op hun werk kunnen concentreren. De juiste akoestiek speelt daarin een grote rol en daarom is het onze missie die voor iedereen zo prettig mogelijk te maken.

Wij maken graag een prijs voor u op maat. Prijzen berekenen wij op basis van  oppervlakte, oplage, visuals, transport en montage. Neem gerust contact met ons op en vraag een prijs op maat aan.

Wat zijn de voordelen van akoestische scheidingswanden op kantoor?

Een akoestische scheidingswand biedt verschillende voordelen. Allereerst doet hij natuurlijk wat elke afscheidingswand doet: een ruimte verdelen en de nodige privacy of afscherming bieden. Maar de voordelen van de juiste akoestische scheidingswand op kantoor gaan veel verder dan dat:

  • Eenvoudig vergaderruimten en individuele werkruimtes realiseren. Doordat een akoestische scheidingswand eenvoudig te verplaatsen is, realiseert u er in handomdraai een eenvoudige vergaderruimte of werkplek mee. De akoestische werking zorgt ervoor dat andere mensen minder last hebben van wat er aan de andere kant van de afschermwand besproken wordt.
  • Verbeter de akoestiek op een stijlvolle manier. Laat de scheidingswanden voorzien van mooie meubelstoffen of bedrukken met uw logo, huisstijl of andere uiting of patroon. Vervolgens kunt u de wand bijvoorbeeld op een prominente plaats gebruiken als afschermwand. Twee vliegen in één klap: een stijlvolle wandafscheiding die ook nog eens de akoestiek in de ruimte verbetert. 
  • Meer rust en concentratie voor werknemers. Bovenal wordt er veel akoestisch comfort gewonnen met een akoestische scheidingswand. Bureau of werkplek verandert daarmee van een rumoerige zee van geluid in een oase van rust. Met simpele tussenwanden creëert u als het ware kleine eilandjes van rust en akoestisch comfort.

Akoestische scheidingswanden zijn kortom een eenvoudige oplossing om het akoestisch comfort in een ruimte te verbeteren. Dat komt doordat ze worden gemaakt van een materiaal dat goed in staat is geluid te absorberen, in plaats van het alle kanten op te weerkaatsen zoals tegen de harde oppervlakken van ramen, muren en kantoormeubilair. Daarmee worden die geluidsgolven opeens een stuk minder hinderlijk aanwezig.

Scheidingswanden kopen met advies op maat

Geen kantoor is hetzelfde, zodat ook geen enkele wandafscheiding in alle gevallen de beste oplossing biedt. Dat geldt des te meer voor een akoestische scheidingswand. Kantoor en werkplek vragen om een oplossing op maat. Daar helpen we u graag bij. 

Bij Akoesta zijn we ervan overtuigd dat de werkomgeving voor een belangrijk deel bijdraagt aan de gezondheid, de productiviteit en het geluksgevoel van een werknemer. Happy places voor happy faces. Daarom adviseren we u graag hoe de juiste akoestische scheidingswand uw kantoor kan veranderen in een plek waar werknemers, zakelijke contacten en natuurlijk uzelf akoestisch comfortabel aanwezig kunnen zijn.

Aarzel daarom niet om – geheel vrijblijvend uiteraard – contact met ons op te nemen. We denken graag met u mee aan een passende oplossing voor uw afscheidings- en akoestiekprobleem.  Zo ontdekt u eenvoudig wat het beste bij uw situatie past en hoeveel daarvan nodig is om een prettige akoestiek te realiseren.