Geluidsisolatie: goede manier om geluidsoverlast te lijf te gaan

Geluidsoverlast kan heel vervelend zijn, gelukkig kun je er met isolatie iets tegen doen. Bij geluidsisolatie zijn er twee verschillende soorten geluidsbronnen, namelijk geluid van buitenaf (zoals vliegtuigen of auto’s) en geluid van binnenuit (zoals voetstappen van een bovengelegen verdieping of stemmen).

Vrijblijvend kennis maken

Geluidsisolatie of akoestische isolatie is het afschermen van een ruimte voor geluid van buitenaf. Soms ook van binnen naar buiten (bijvoorbeeld een discotheek). Bij geluidsisolatie onderscheidt men luchtgeluid en contactgeluid.

Luchtgeluiden en contactgeluiden

Luchtgeluiden: verspreiden zich via de lucht, deze laten begrenzingsvlakken van de kamer trillen, wat voor geluid zorgt. Voorbeelden zijn muziek en praten.
Contactgeluiden:
 ontstaan door trillingen in de constructie die op hun beurt de lucht doen trillen waardoor we het geluid kunnen waarnemen. Voorbeelden van contactgeluiden zijn voetstappen en zware vrachtwagens die voorbijrijden.

Voorkom geluidslekken

Om het toepassen van het geluidsisolatiemateriaal het meeste effect te geven, dien je er voor te zorgen dat er geen geluidslekken zijn en je de ruimtes volledig opvult. Vergeet je een stuk te isoleren? Dan zal de geluidsisolatie slechts deels werken. Als je bijvoorbeeld de ruimte tussen een verdiepingsvloer niet volledig opvult, krijg je een soort klankkast waardoor je alsnog zowel de luchtgeluiden als contactgeluiden hoort. Controleer ook goed of geluid zich bijvoorbeeld niet via ventilatiekanalen, luchtroosters, spleten onder deuren of kieren kan verspreiden. Een raam kan ook een geluidslek zijn. Als de wanden heel goed geïsoleerd worden, maar het raam slechts enkelglas is, zal er alsnog veel geluid doorgelaten worden.

Neem contact op

In drie stappen naar
comfortabele akoestiek en blije medewerkers

Intake

We inventariseren de huidige situatie door de inrichting te bekijken en te beluisteren. Indien nodig doen we een akoestische meting.

Verbeterplan

Een volledig akoestisch advies met daarbij behorende akoestische producten en 3D visualisaties. Natuurlijk ook met planning en investeringsoverzicht.

Realisatie

Ervaren monteurs komen op een  geschikt moment. Meestal kan jullie werk zonder problemen doorgaan. Indien gewenst doen we een akoestische na-meting.

Ook een comfortabele akoestiek en blije medewerkers?

Bekijk onze doeltreffende aanpak