Akoestische wandbekleding en plafondbekleding met stijlvolle AkoestaCradles

Met akoestische wandbekleding verbetert u het akoestisch comfort van een ruimte. Maar hoe werkt dat precies? Welke mogelijkheden zijn er om ook bij u de akoestiek met wandbekleding te verbeteren? Op deze pagina ontdekt u waar een akoestisch probleem vandaan komt en wat akoestische wandbekleding kan betekenen om dat te verhelpen. Ook maakt u kennis met onze AkoestaCradles, die we speciaal hebben ontwikkeld als multifunctionele en stijlvolle wandbekleding met het oog op een betere akoestiek. Wij maken graag een prijs voor u op maat. Prijzen berekenen wij op basis van oppervlakte, oplage, visuals, transport en montage. Neem gerust contact met ons op en vraag een prijs op maat aan.

AkoestaCradles is akoestische bekleding gemaakt van materiaal dat niet alleen zorgt voor geluidsabsorptie maar ook duurzaam is. AkoestaCradles zijn grotendeels gemaakt van gerecycled PET. AkoestaCradles zijn betaalbare akoestische panelen. Ze zijn leverbaar in veel verschillende kleuren en kunnen in allerlei vormen gesneden en gebruikt worden om op speelse wijze elementen te bouwen of wanden te bekleden.

Neem contact met mij op over AkoestaCradles of lees meer over onze unieke aanpak.

Bekijk onze AkoestaCradles

No items found.

Het effect van akoestische bekleding op een ruimte

Akoestische wand- en plafondbekleding richt zich dus met name op geluidshinder die ontstaat door een slechte akoestiek. Vooral kantoorruimtes kampen hier vaak mee, doordat er veel harde oppervlakken aanwezig zijn. Akoestische bekleding van wanden en plafonds heeft dan een aantal positieve effecten:

  • Het akoestisch comfort neemt toe. Werken in een ruimte met matige of slechte akoestiek is erg vermoeiend. Na een dag werken zijn medewerkers op en gaan ze vermoeid naar huis. Goede akoestiek zorgt ervoor dat de medewerkers zich prettiger voelen en hun energie behouden voor hun werkzaamheden. Akoestiek is dus van groot belang voor een prettige omgeving.
  • De communicatie verloopt soepeler, doordat mensen elkaar beter kunnen verstaan vanwege het gereduceerde geluidsniveau. Bovendien neemt het volume van de gesprekken extra af: mensen hebben namelijk de vreemde gewoonte om harder te gaan praten in een ruimte die galmt. Door die galm weg te nemen, wordt dus ook het gespreksvolume vanzelf lager. Bovendien zorgt de geluidsabsorptie ook nog eens voor het reduceren van het geluidsniveau: een dubbel effectief dus!
  • Concentratie en productiviteit nemen toe. Doordat werken in een comfortabele ruimte minder vermoeiend is en men minder wordt afgeleid zal de productiviteit sterk verbeteren en de concentratie toenemen.

AkoestaCradle is één van de manieren waarop we bij Akoesta elke dag streven naar een passende oplossing voor elk akoestisch vraagstuk. Wij zijn ervan overtuigd dat een ruimte met de juiste akoestiek zorgt voor blije mensen.

Bekijk hier het project op Flughafen Zurich waar we een akoestisch plafond hebben gemaakt van 456.000 PET-flessen.

Hoe is de akoestiek bij jou in het gebouw?

Veel werkplekken in Nederland voldoen niet aan de geluidsnorm. Gebruikers hebben vaak niet door hoe slecht de akoestiek is, omdat ze eraan gewend zijn geraakt. Dit heeft vaak (fysieke) klachten als gevolg zoals hoofdpijn, stress en concentratieproblemen. De specialisten van Akoesta helpen je graag met een persoonlijk advies en indien nodig met een akoestische meting.

Neem contact op