De akoestische werkplek en andere geluidsdemping voor kantoor

Met een akoestische werkplek kunt u het werkgenot en de productiviteit van uw werknemers drastisch verbeteren. Het effect van een rumoerige omgeving liegt er namelijk niet om. Het zorgt niet alleen voor een gebrek aan concentratie, maar ook voor onrust en stress bij uw werknemers. Veel bedrijven en kantoren hebben te kampen met een akoestische werkplek die verre van optimaal is. Dat komt doordat het vaak gaat om grote ruimtes, met veel kale oppervlakken, waar voortdurend geluid wordt geproduceerd. Er wordt gebeld, vergaderd en bijgepraat bij de koffieautomaat. Dat zijn allemaal geluiden die horen bij het kantoorleven, maar wanneer ze ongeremd ronddansen kunnen ze voor behoorlijke irritatie zorgen. Om die irritatie om te buigen in werkgenot, bieden we bij Akoesta een brede selectie aan oplossingen voor geluidsdemping. Kantoor en rumoer gaan vaak hand in hand, maar er is altijd een manier om de akoestiek te verbeteren. Op deze pagina ontdekt u verschillende akoestische oplossingen voor kantoor. Wij maken graag een prijs voor u op maat. Prijzen berekenen wij op basis van oppervlakte, oplage, visuals, transport en montage. Neem gerust contact met ons op en vraag een prijs op maat aan.

Akoestische oplossingen op de werkplek en kantoor

We hebben een breed aanbod van akoestische oplossingen voor kantoor, waardoor er altijd een oplossing is die bij uw situatie past. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om voor iedere werknemer een akoestische werkplek te creëren met speciale bureaupanelen. Er ontstaat een werkplek waar men zich kan concentreren zonder te worden afgeleid door gesprekken van collega’s of ander hinderlijk geluid.

Neem contact met ons op over akoestiek op de werkplek of lees meer over onze unieke aanpak.

Bekijk onze akoestische werkplekken

No items found.

Waarom is geluidsdemping op kantoor belangrijk?

Voor geluidsdemping op kantoor zijn verschillende argumenten aan te voeren, die veel verder gaan dan het aanpakken van een geluidsprobleem. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een verhoging van de productiviteit van uw werknemers, doordat zij niet gedwongen worden om mee te luisteren met gesprekken van collega’s en zich dus beter kunnen focussen wanneer dat nodig is.
  • Minder stress doordat er minder sprake is van overprikkeling door voortdurende geluidshinder. Op de lange termijn kan een akoestische werkplek daarmee zelfs zorgen voor minder verzuim: iedere manier om stress te vermijden draagt immers bij aan blijere, meer gemotiveerde medewerkers.
  • Een representatief kantoor waar u in een prettige atmosfeer mensen kunt ontvangen, maar dat er ook nog eens aantrekkelijk uitziet door de stijlvolle akoestische oplossingen die wij bieden.

We hebben het hier specifiek over geluidsdemping. Het kantoor of de werkplek is immers vaak zelf de bron van het geluid, waardoor demping in de ruimte zelf het beste resultaat geeft. Geluidsisolatie op kantoor daarentegen is vooral bedoeld om geluid van buitenaf ook buiten te houden. Voor een juiste aanpak van het probleem is het van belang het verschil tussen die twee vormen van geluidshinder te begrijpen. Vraagt u zich af of demping op uw kantoor de betere aanpak is. Of denkt u toch eerder aan isolatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor advies op maat.

Er zijn ook oplossingen denkbaar die gebruik maken van geluidsisolatie op kantoor, bijvoorbeeld om kleine oases van rust te creëren.

Ook hebben we unieke oplossingen om de geluidsdemping van kantoormeubilair aan te pakken. Hiervoor kunt u bij ons op maat gemaakte stoffering bestellen met een uitstekende akoestische werking. Zo waardeert u bestaand meubilair eenvoudig op tot akoestisch bureau, archiefkast of dressoir.

Erg populair is ook geluidsdemping op kantoor met behulp van speciale akoestische wandpanelen. Die zijn leverbaar in effen kleuren, maar bijvoorbeeld ook als ware kunstwerken met (verwisselbare) fotoprints. De print is dan aangebracht over een geluidsabsorberend materiaal dat een zeer positieve invloed heeft op de akoestiek op kantoor.

En dan zijn er nog verschillende materialen om muren te bekleden of zelfs muren te bouwen met een sterke akoestische absorptie. Daarmee verzorgt u bijvoorbeeld op een eenvoudige manier extra geluidsisolatie van kamers waar extra stilte gewenst is, zoals een speciale kamer voor telefoongesprekken of een vergaderruimte.

Til met ons advies op maat uw geluidsdemping, kantoor en akoestisch comfort naar een hoger niveau

U ziet het: er zijn talloze akoestische oplossingen voor kantoor. Omdat we begrijpen dat het moeilijk is om de juiste keuze te maken, denken we graag met u mee voor een oplossing op maat.

Daarbij verliezen we het esthetisch belang natuurlijk nooit uit het oog, zodat het ook de algehele uitstraling van uw kantoor verbetert. Daardoor komt onze akoestische oplossing uw geluidsdemping, kantoor en akoestisch comfort ten goede.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw akoestische werkplek? Neem dan contact met ons op of vraag de quick scan aan. Aan de hand van uw aanvraag gaan we dan voor u aan de slag om de perfecte akoestische oplossing voor uw kantoor te vinden.

Bekijk de case van EY: beter werkend kantoor voor de medewerkers van EY!

Hoe is de akoestiek bij jou in het gebouw?

Veel werkplekken in Nederland voldoen niet aan de geluidsnorm. Gebruikers hebben vaak niet door hoe slecht de akoestiek is, omdat ze eraan gewend zijn geraakt. Dit heeft vaak (fysieke) klachten als gevolg zoals hoofdpijn, stress en concentratieproblemen. De specialisten van Akoesta helpen je graag met een persoonlijk advies en indien nodig met een akoestische meting.

Neem contact op