Eco: veel van onze akoestische oplossingen zijn op een duurzame manier gemaakt

Duurzame kantoorinrichting is actueel voor veel organisaties! En voor ons ook! Energiebesparende LED lampen, kantoorplanten, eerlijke koffie, gerecycled papier, optimale akoestiek en zelfs meubilair gemaakt van bamboe. Het zijn allemaal ingrediënten voor een duurzame kantoorinrichting. Ook veel van onze akoestische oplossingen zijn op een duurzame manier gemaakt.

Vrijblijvend kennis maken

Duurzaam akoestisch materiaal is, niet verrassend, gemaakt van milieuvriendelijke grondstoffen. Steeds meer wordt geproduceerd volgens het Cradle to Cradle principe. Hierbij wordt in de ontwerpfase al rekening gehouden met de mogelijkheid van 100% recycling. De grondstoffen van Cradle to Cradle producten kunnen eenvoudig gescheiden worden om vervolgens opnieuw gebruikt te worden.

Eco producten van Akoesta

Dematerialisering, recycling, upcycling en levenscyclusbeheer vormen de basis van de Eco producten in het assortiment van Akoesta.

Akoestische panelen van upcycled PET-flessen

Onze partner Impact Acoustic maakt gebruik van ARCHISONIC®. Dit is een hoogwaardige akoestische absorbeerder. In plaats van nieuw materiaal te extraheren, vertrouwt het product op de upcycling van plastic flessen voor eenmalig gebruik. Per vierkante meter afgewerkt materiaal worden 88 post-consumer PET-flessen gebruikt.

Activity Based Design

Het hanteren van flexibele werkplekken en flexibele werktijden heeft een positieve invloed op de milieubelasting en het economisch rendement van het kantoor. Daarnaast is het bij een duurzame kantoorinrichting belangrijk dat werknemers weten voor welke activiteiten (samenwerken, geconcentreerd werken, individueel werken, ontspannen, flexwerken, etc.) de ruimtes zijn bestemd. De juiste mix van ruimtes gebaseerd op acitivity based design, heeft een positieve invloed op de duurzame inzetbaarheid van medewerkers

Neem contact op

Tips voor een duurzame werkplek

Panelen van PET-flessen

Kies voor akoestische materialen van ge-upcyclede PET-flessen.

Kies voor flexibel

Flexibele werkplekken hebben positieve invloed op de milieubelasting

Kijk verder

LED lampen, planten, eerlijke koffie, gerecycled papier, optimale akoestiek en meubilair van bamboe.

Cradle to cradle

Hierbij wordt in de ontwerpfase al rekening gehouden met de mogelijkheid van 100% recycling.