Lease: een vast maandbedrag waar alles in zit. Zo weet je elke maand waar je aan toe bent. 

Om als bedrijf goed te kunnen blijven functioneren in de huidige crisis, loop je tegen extra uitgaven aan. Leasen kan aantrekkelijk zijn!

Vrijblijvend kennis maken

Het kan aantrekkelijk zijn om de uitgaven voor akoestische aanpassingen te leasen, zodat je per maand een vast bedrag betaalt. We geven je drie redenen om te kiezen voor het leasen van je (akoestische) kantooraanpassingen.

Leasen in plaats van lenen

Om de cashflow gezond te houden, zeker in de huidige onzekere tijd, is een grote investering niet altijd mogelijk. Er wordt vanuit de overheid overbruggingskrediet aangeboden, maar een snellere oplossing kan leasen zijn: je betaalt een vast bedrag per maand voor een vooraf afgesproken periode en je behoudt hierdoor je beschikbare kredietruimte.

Voorspelbare cashflow

Voor de financiële afdeling kan leasen ook fijn zijn, want de kosten zijn voorspelbaar. In tegenstelling tot de aankoop van materialen, waarbij geen inzicht is in wanneer de volgende investering moet worden gedaan, wordt bij lease elke maand hetzelfde bedrag afgeschreven. Overigens is het slim om de financiële afdeling mee te nemen in de lease-overwegingen, want lease wordt gezien als operationele kosten (OPEX) en aanschaf wordt gezien als kapitaalinvestering (CAPEX). Veelal zijn de goedkeuringsprocedures van operationele kosten laagdrempeliger dan voor kapitaalinvesteringen.

Makkelijk opschalen

Als je meer materialen nodig hebt voor bijvoorbeeld een uitbreiding van je team, is dat vaak snel en eenvoudig toe te voegen.

Neem contact op

Nog meer voordelen van leasen

Voorspelbaar

Investeringen vervangen door voorspelbare kosten per maand

Budgetcyclus

Kunnen investeren buiten de budgetcyclus om

Liquiditeit

Off-balance kunnen investeren met behoud van liquiditeit bij de bank

Vervangbaar

Mogelijkheid om op termijn de producten te vervangen