Akoestiek op kantoor: happy spaces voor medewerkers en bezoekers!

Uit onderzoek blijkt dat goede akoestiek op kantoor leidt tot meer arbeidsvreugde en hogere productiviteit. Onze akoestische oplossingen zorgen ervoor dat medewerkers prettig kunnen werken op kantoor.

Vrijblijvend kennis maken

Concentratieverlies ligt op de loer op kantoor

Het duurt na een afleiding gemiddeld 23 minuten en 15 seconden voordat je weer geconcentreerd aan de slag gaat met de taak waar je mee bezig was. Een goede akoestiek draagt enorm bij aan de productiviteit van medewerkers. Bovendien zorgt het voor een comfortabel gevoel op de werkplek.

Traditionele kantoorconcept werkt niet meer

Het belang van basiswerkplekken en klassieke vergaderruimtes zal geleidelijk afnemen. Wel zullen organisaties worden aangemoedigd om meer retraites, co-creatie en community aan te bieden. Deze ontwikkeling betekent een grote verandering ten opzichte van het traditionele kantoorconcept dat nog steeds het uitgangspunt is bij een groot deel van de bedrijven. Het traditionele kantoorconcept werkt precies volgens het principe van ‘standaardwerkplekken plus vergaderruimtes’. Juist voor de ruimtes die de essentie vormen in het traditionele kantoorconcept, neemt de betekenis af.

Een afleiding kost je meer dan 23 minuten!

Volgens onderzoek van Gloria Mark, hoogleraar informatica aan de University of California, duurt het na een afleiding gemiddeld 23 minuten en 15 seconden voordat je weer geconcentreerd aan de slag gaat met de taak waar je mee bezig was.

Juiste mix van ruimtes op kantoor: activity based

De oplossing zit hem in het bieden van de juiste mix van verschillende ruimtes binnen hetzelfde kantoor: stille ruimtes voor geconcentreerd werken en levendige ruimtes voor gezelligheid en informele activiteiten. Er zijn ook gespecialiseerde akoestische ruimtes nodig. Bijvoorbeeld akoestisch beveiligde vergaderruimten waar spraakprivacy belangrijk is of waar AV / telefoonruis moet worden beperkt. Ook grotere ruimtes waar medewerkers samen kunnen komen en waar bijeenkomsten georganiseerd kunnen worden. We noemen dit activity based design: het vormgeven van de ideale werkomgeving aan de hand van de activiteiten en processen die plaatsvinden binnen jouw organisatie.

Neem contact op
Akoestiek op kantoorAkoestiek op kantoor

Elke ruimte een passende akoestische oplossing: bekijk het innovatieve assortiment van Akoesta

Illum roomdivider geel
Limbus floor vloerscherm voor geluidsabsorptie en geluidsvoortplanting
Akoesta®35 - Double sided ceiling element (baffle)
Prisma akoestische wandpanelen
Nebula plafondpanelen
ECOpet&felt akoestisch laag
EcoFELT akoestische wandpanelen
Homescreen akoestisch bureauscherm

Wil jij meer weten over akoestiek en op de hoogte blijven van de laatste trends?

Lees dan onze informatieve blogs en leerzame kennisbank over akoestiek. Of meld je nu aan voor onze nieuwsbrief met waardevolle informatie en handige tips over alles wat te maken heeft met het verbeteren van akoestiek en kantoorinrichting.