BNR Nieuwsradio | Het Financieele Dagblad

Een oase van rust op kantoor voor commentatoren, eindredacteuren, verslaggevers, webredacteuren, presentatoren, podcastmakers en technici

BNR Nieuwsradio | Het Financieele Dagblad

Ondernemende mensen die radio maken voor ondernemende mensen. Dat is de kern van BNR Nieuwsradio. BNR Nieuwsradio levert relevant nieuws en achtergronden voor zakelijke professionals en beslissers in het bedrijfsleven. De medewerkers bewijzen elke dag weer dat radio springlevend is. Bovendien wordt er hard gewerkt aan de echte audiorevolutie: luisteren heeft de toekomst. Als commercieel radiobedrijf pakt BNR Nieuwsradio een pioniersrol, met onder meer de ontwikkeling van podcasts en smart radio.

Wensenlijst

De commentatoren, eindredacteuren, verslaggevers, webredacteuren, presentatoren, podcastmakers en de technici. Ze werken allemaal met elkaar en door elkaar in een grote ruimte. Door alle hinderlijke geluiden op de achtergrond was het bijna onmogelijk om op kantoor in alle rust aan reportage werken.

De oplossing

De akoestiek bij BNR Nieuwsradio | Het Financieele Dagblad is enorm verbeterd door onder meer het plaatsen van bureaupanelen op de redactie. Ook zijn er akoestische verbeteringen aangebracht bij de receptie. Deze akoestische optimalisatie is onderdeel van een grote verbouwing. Akoesta heeft in opdracht van Vega Projects de akoestiek verzorgd. Vooraf is er een akoestische meting gedaan om een goede inschatting te kunnen maken van de benodigde akoestische materialen. Akoesta is ook aan de slag gegaan met de plaatsing van de akoestische panelen van vilt in de radio-studio.

De cijfers

30

Bureau-panelen

30m2

Panelen van vilt in de radio-studio

60%

Betere spraakverstaan-baarheid

De 3 grote
take-aways

  1. Meer rust op de redactie
  2. Minder achtergrond geluiden
  3. Betere verstaanbaarheid voor luisteraars op de radio

Hoe is de akoestiek bij jou in het gebouw?

Veel werkplekken in Nederland voldoen niet aan de geluidsnorm. Gebruikers hebben vaak niet door hoe slecht de akoestiek is, omdat ze eraan gewend zijn geraakt. Dit heeft vaak (fysieke) klachten als gevolg zoals hoofdpijn, stress en concentratieproblemen. Een goede akoestiek kan dit voorkomen. De specialisten van Akoesta helpen je graag met een persoonlijk advies en indien nodig met een akoestische meting.

Neem contact op