Christelijk College Schaersvoorde

De gymzaal is weer een aangename ruimte om in te sporten en les te geven

Christelijk College Schaersvoorde

Christelijk College Schaersvoorde is een Nederlandse scholengemeenschap op protestants-christelijke grondslag met vestigingen in Aalten, Winterswijk en Dinxperlo. De school biedt onderwijs aan op de niveaus vmbo, havo en vwo. De scholengemeenschap bestaat sinds 1 augustus 1993.

Wensenlijst

Akoesta heeft de akoestiek van de gymzaal van Christelijk College Schaersvoorde geoptimaliseerd. Tijdens de corona crisis is de school, zoals alle andere middelbare scholen in Nederland, gesloten. Hiermee volgt men de landelijke richtlijn van het ministerie. De school staat leeg en ook de gymzaal wordt niet gebruikt. Een goed moment om de akoestiek van de gymzaal van Christelijk College Schaersvoorde te optimaliseren.

De oplossing

Akoesta heeft hiervoor een aantal wandpanelen aangebracht, speciaal ontworpen voor gymzalen. Deze panelen worden op maat gemaakt, waardoor het mogelijk is de akoestische oplossing passend te maken aan de situatie ter plaatse. De akoestische wandpanelen zijn ideaal voor de gymzaal, ze kunnen tegen een stootje en zijn zo gemaakt dat je je er niet aan bezeert. Zo is de gymzaal weer een aangename en comfortabele ruimte om in te sporten, te trainen en les te geven.

De cijfers

40

Akoestische wandpanelen voorzien van stof

80m2

Akoestische demping

100%

Blije sporters in de zaal

De 3 grote
take-aways

  1. De gymzaal is een aangename ruimte om in te sporten
  2. Minder achtergrond geluiden
  3. Betere verstaanbaarheid voor de gymdocenten

Hoe is de akoestiek bij jou in het gebouw?

Veel werkplekken in Nederland voldoen niet aan de geluidsnorm. Gebruikers hebben vaak niet door hoe slecht de akoestiek is, omdat ze eraan gewend zijn geraakt. Dit heeft vaak (fysieke) klachten als gevolg zoals hoofdpijn, stress en concentratieproblemen. Een goede akoestiek kan dit voorkomen. De specialisten van Akoesta helpen je graag met een persoonlijk advies en indien nodig met een akoestische meting.

Neem contact op