Erasmus College

Weg met de kakofonie in het schoolgebouw

Erasmus College

Het Erasmus College is een school voor voortgezet onderwijs in de Nederlandse gemeente Zoetermeer, opgericht in 1970. Het is een samenwerkingsschool en daltonschool voor voortgezet onderwijs in de Zoetermeerse wijk Palenstein, ingeklemd tussen de Australiëweg en de Randstadrail. De school biedt de niveaus mavo, havo, atheneum en gymnasium aan. Anno 2019 volgen 1733 leerlingen onderwijs aan het Erasmus College.

Wensenlijst

Een school is bij uitstek een plek waar een kakofonie aan geluid is door de hoeveelheid leerlingen die tegelijk in bijvoorbeeld de aula zijn. Voor de schoolleiding was het van essentieel belang om een akoestisch comfortabele omgeving te creëren voor docenten en scholieren.

De oplossing

In het gebouw van Erasmus College Zoetermeer heeft Akoesta een aantal akoestische oplossingen geplaatst; wandpanelen die perfect zijn toe te passen op scholen. De wandpanelen hebben een uitstekende akoestische werking en zorgen voor een optimale demping van het geluid. We hebben gebruik gemaakt van visuals, maar op sommige plekken ook gekozen voor blanco panelen passend bij de sfeer van de betreffende ruimte.

De cijfers

>20

Akoestische panelen met visual

>40 m2

Effen akoestische panelen

6

Actiefoto’s van docenten en leerlingen bij de koffieautomaat

De 3 grote
take-aways

  1. Meer rust in de aula
  2. Minder achtergrond geluiden
  3. Betere verstaanbaarheid voor leerlingen en docenten

Hoe is de akoestiek bij jou in het gebouw?

Veel werkplekken in Nederland voldoen niet aan de geluidsnorm. Gebruikers hebben vaak niet door hoe slecht de akoestiek is, omdat ze eraan gewend zijn geraakt. Dit heeft vaak (fysieke) klachten als gevolg zoals hoofdpijn, stress en concentratieproblemen. Een goede akoestiek kan dit voorkomen. De specialisten van Akoesta helpen je graag met een persoonlijk advies en indien nodig met een akoestische meting.

Neem contact op