Gemeente Amsterdam

Slechte akoestiek in een sporthal komt altijd door gebrek aan absorptie van geluid. Het gevolg is galm en lange nagalmtijd. Hierdoor ontstaan hinderlijke geluidniveaus.

Gemeente Amsterdam

Amsterdam is een echte sportstad. Sport draagt bij aan gezondheid, geluk en gevoel van verbondenheid. De gemeente Amsterdam wil ervoor zorgen dat elke Amsterdammer kan sporten en bewegen in een gezond, inclusief en veilig sportklimaat. Sport moet bereikbaar en betaalbaar zijn voor iedere Amsterdammer. De gemeente Amsterdam organiseert en faciliteert sportevenementen, sportaccommodaties, sportmaterialen en meer zodat alle Amsterdammers kunnen sporten en bewegen.

Serieuze klachten bij sporters

In grote, open ruimtes is het vaak slecht gesteld met de akoestiek. Een gymzaal of sporthal is hiervan een goed voorbeeld. Dit leidt tot serieuze klachten bij mensen die deze ruimtes dagelijks gebruiken, uiteenlopend van leerlingen tot docenten lichamelijke opvoeding. De gemeente Amsterdam wilde een advies en een oplossing om deze geluidsproblemen op te lossen en daarmee te zorgen voor meer akoestisch comfort voor de gebruikers van de zalen.

De oplossing

De akoestische wandpanelen die we hebben geplaatst zijn gemaakt van stevig materiaal dat tegen een stootje kan, met een hoge absorptiewaarde. Bovendien hebben ze een afgeronde afwerking ter bescherming bij vallen en stoten. Een aantal panelen is bedrukt met prachtige actiefoto’s van sportende Amsterdammers. Het grootste aantal panelen is afgewerkt met effen panelen van stof. De materialen zijn op maat gemaakt, zodat het perfect past in de betreffende hallen in Amsterdam.

De cijfers

40

Akoestische wandpanelen voozien van stof

80m2

Akoestische demping

100%

Blije sporters in de zaal

De 3 grote
take-aways

  1. De gymzaal is een aangename ruimte om in te sporten
  2. Minder achtergrond geluiden
  3. Betere verstaanbaarheid voor de gymdocenten

Hoe is de akoestiek bij jou in het gebouw?

Veel werkplekken in Nederland voldoen niet aan de geluidsnorm. Gebruikers hebben vaak niet door hoe slecht de akoestiek is, omdat ze eraan gewend zijn geraakt. Dit heeft vaak (fysieke) klachten als gevolg zoals hoofdpijn, stress en concentratieproblemen. Een goede akoestiek kan dit voorkomen. De specialisten van Akoesta helpen je graag met een persoonlijk advies en indien nodig met een akoestische meting.

Neem contact op