Persoonlijke aandacht

Een comfortabele akoestiek in alledrie de gymzalen

Persoonlijke aandacht

Het Ir. Lely Lyceum is een school waar kwaliteit en sfeer voorop staan. Een school die een sterke basis biedt voor verdere studie en ontwikkeling. Maar ook een school die rekening houdt met wat leerlingen willen en kunnen en persoonlijke aandacht geeft. Een goede akoestiek en optimale verstaanbaarheid in de gymzaal hoort daarbij.

Comfortabele gym-omgeving

Zoals in veel gymzalen was het met de akoestiek in de drie gymzalen van het Ir. Lely Lyceum in Amsterdam Zuidoost slecht gesteld. Voor scholieren betekende dit gymmen in een een onrustige, oncomfortabele omgeving. Voor de gymdocenten betekende dit dat ze hier dag in dag uit mee te maken hadden. Voor deze akoestische uitdaging moest een adequate oplossing komen zodat er een comfortabele gym-omgeving ontstaat.

Wandpanelen die tegen stootje kunnen

Als oplossing is er gekozen om een aantal wandpanelen te plaatsen op strategische plekken in de drie gymzalen. Op spraakhoogte (ooghoogte) is er gekozen voor groene, effen panelen met een robuuste afwerking van stof. Sporters kunnen hier zonder probleem tegenaan stoten zonder zich te bezeren. Naast de groene, effen panelen is er gekozen van sfeervolle wandpanelen met prints van sporters.

De cijfers

3

In totaal 3 gymzalen akoestisch geoptimaliseerd

2

Twee soorten akoestische wandpanelen toegepast

1.000

Alle 1.000 leerlingen kunnen comfortabel sporten

De 3 grote
take-aways

Een aangename omgeving om in te sporten voor leerlingen

Een comfortabele werkomgeving voor sportdocenten

Ruimte voor persoonlijke aandacht

Hoe is de akoestiek bij jou in het gebouw?

Veel werkplekken in Nederland voldoen niet aan de geluidsnorm. Gebruikers hebben vaak niet door hoe slecht de akoestiek is, omdat ze eraan gewend zijn geraakt. Dit heeft vaak (fysieke) klachten als gevolg zoals hoofdpijn, stress en concentratieproblemen. Een goede akoestiek kan dit voorkomen. De specialisten van Akoesta helpen je graag met een persoonlijk advies en indien nodig met een akoestische meting.

Neem contact op