Flughafen Zurich

Een akoestisch plafond gemaakt van 456.000 PET-flessen

Flughafen Zurich

Als Zwitserse toegangspoort tot de wereld is Zurich Airport een kwaliteitsluchthaven in het hart van Europa en goed internationaal, nationaal en regionaal verbonden. De luchthaven van Zürich wordt regelmatig bekroond voor zijn uitstekende service, de korte transferroutes, de vriendelijkheid van het personeel, de netheid van de infrastructuur en de betrouwbaarheid van de processen. Een aangename inrichting van de luchthaven én de daarbij behorende comfortabele akoestische omstandigheden horen daar natuurlijk ook bij.

Echte upgrade van de inrichting

Met de productlijn Impact Acoustic is een op maat gemaakt, akoestisch plafondontwerp gerealiseerd in verschillende ruimtes op de luchthaven. Bezoekers, reizigers en medewerkers ervaren elke dag weer het akoestisch comfort op de luchthaven. En het plafondontwerp ziet er ook nog eens prachtig uit. Een echte upgrade van de inrichting.

De ideale, duurzame oplossing

De ideale oplossing voor Flughafen Zürich AG. Het gebouw is grotendeels opgebouwd uit betonplaten. Er zijn 456.000 PET-flessen geüpcycled bij het realiseren van deze op maat gemaakte plafondinstallatie op een vloeroppervlak van 10.000 m2. Dit maakt het een extreem duurzame oplossing. Voor dit project zijn meer dan 7600 individuele, geprefabriceerde, akoestische baffle-elementen gemaakt.

De cijfers

456.000

Geüpcyclede PET flessen

10.000 m2

Vloeroppervlakte

7600

Individuele plafondelementen

De 3 grote
take-aways

  1. Duurzame oplossing van geüpcyclede PET flessen
  2. Een echte upgrade van de inrichting
  3. Goede akoestiek past in de (regelmatig bekroonde) service

Hoe is de akoestiek bij jou in het gebouw?

Veel werkplekken in Nederland voldoen niet aan de geluidsnorm. Gebruikers hebben vaak niet door hoe slecht de akoestiek is, omdat ze eraan gewend zijn geraakt. Dit heeft vaak (fysieke) klachten als gevolg zoals hoofdpijn, stress en concentratieproblemen. Een goede akoestiek kan dit voorkomen. De specialisten van Akoesta helpen je graag met een persoonlijk advies en indien nodig met een akoestische meting.

Neem contact op