Akoestische wandpanelen voor een stijlvolle verbetering van de akoestiek

Met akoestische wandpanelen kunt u de akoestiek in uw pand verbeteren. Uw medewerkers zullen zich hierdoor beter kunnen concentreren en kunt u uw klanten of gasten beter verstaan. Bij Akoesta bestelt u akoestische wandpanelen van elk formaat en in een kleur of visual die past bij de stijl van uw pand. Van uw eigen logo tot een rustgevend berglandschap: een akoestisch wandpaneel verbetert dus niet alleen de akoestiek, maar ook het uiterlijk van de ruimte.

Akoestische wandpanelen

Een akoestisch wandpaneel is een geluidsabsorberende plaat die wordt gebruikt om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Deze worden bevestigd aan de muur. De visuals worden geprint op doek en zijn bovendien eenvoudig verwisselbaar. Zo verandert u dus in een handomdraai de uitstraling van de ruimte. Ook kunnen de visuals eenvoudig worden gewassen, waardoor ze hun frisse uitstraling behouden. Natuurlijk kunnen ze ook worden voorzien van effen stoffen.

Wij maken graag een prijs voor u op maat. Neem gerust contact met ons op of lees meer over onze unieke aanpak.

Bekijk onze Akoestische Wandpanelen

Akoesta®100 - Sports
Akoesta®56L - One sided wall panel
Akoesta®56H - One sided wall panel
akoestisch wandpaneel
Vertigo irregular akoestische wandpanelen
Vertigo akoestische wandpanelen
Tabula kamerhoge akoestische wandpanelen
Stormboard brainstormtool

De voordelen van akoestische wandpanelen:

  • Een akoestisch wandpaneel heeft aantoonbaar akoestisch effect. Het vermindert de nagalm in een ruimte en verbetert het akoestisch comfort aanzienlijk.
  • Akoestische panelen zijn leverbaar als effen panelen van stof, maar ook met elke gewenste visual. Ook visueel vormen deze panelen daardoor een verrijking van uw interieur.
  • Akoestische wandpanelen zijn eenvoudig te monteren en bieden dus een laagdrempelige oplossing voor geluidshinder, zonder ingrijpende verbouwingen.

Hoe akoestische wandpanelen zorgen voor een betere akoestiek

Veel geluidshinder in kantoren en andere bedrijfsruimtes komt doordat geluidsgolven alle kanten op worden gekaatst. Dit zorgt ervoor dat een geluid lang hoorbaar blijft nadat de bron reeds is gestopt (de nagalmtijd) en dat ook relatief zachte geluiden als behoorlijk vervelend worden ervaren.

Juist in een kantoorruimte is een slechte akoestiek daarom erg hinderlijk. Gesprekken tussen collega’s, geschuif van meubilair of tikken op een toetsenbord: al dit soort aanwezige geluiden kunnen een bron van irritatie en afleiding worden voor medewerkers. Een akoestisch wandpaneel vermindert die hinderlijke weerkaatsing van geluidsgolven.

Akoestische wandpanelen zijn gemaakt van een speciaal materiaal dat geluid absorbeert in plaats van het te weerkaatsen. Met deze geluidsabsorberende panelen verandert u een muur dus in een handomdraai van een bron van geluidsoverlast, in een akoestische wand die bijdraagt aan een rustige atmosfeer.

Akoestische panelen als verrijking voor iedere ruimte

Met akoestische wandpanelen verbetert u op een eenvoudige manier de akoestiek in een ruimte: een genot voor de oren, maar ook voor de ogen. De akoestische panelen zijn namelijk leverbaar in vele verschillende kleuren. Daarnaast kunnen wij ze voor u bedrukken met visuals naar keuze. Kies bijvoorbeeld voor uw eigen bedrijfslogo, of een rustgevend beeld van een bos of berglandschap.

Geluiddempende wandpanelen dragen dus op meerdere manieren bij aan een prettige werkomgeving. U hoort het effect op het akoestisch comfort direct. U ziet de sfeervolle uitstraling van het akoestisch wandpaneel. Maar, u zult de gevolgen van een prettige akoestiek in meer dingen herkennen.

Zo zullen werknemers zich beter kunnen concentreren en daardoor productiever zijn. Ook ervaren zij minder stress als gevolg van de geluidshinder. Op de lange termijn kunnen akoestische wandpanelen daardoor zelfs een positief effect hebben op bijvoorbeeld ziekteverzuim en het voorkomen van burn-outs.

De perfecte akoestische oplossing is maatwerk. Wij helpen u graag.

Geen ruimte is hetzelfde. Het verschilt dan ook per situatie hoeveel akoestische wandpanelen u nodig heeft om een geluidsprobleem op te lossen. Ook is het natuurlijk van belang dat het akoestische paneel qua grootte en stijl perfect past in de ruimte waar u de hinder ervaart.

Bij Akoesta zijn we gespecialiseerd in het maken van akoestische oplossingen op maat. Op basis van een inschatting of van een akoestische meting (Quick Scan) kunnen we vaststellen hoeveel akoestische panelen er in uw geval nodig zijn voor een comfortabel resultaat.

Bekijk het project van Domus Magnus met een aantal akoestische wandpanelen aan de muur.

Hoe is de akoestiek bij jou in het gebouw?

Veel werkplekken in Nederland voldoen niet aan de geluidsnorm. Gebruikers hebben vaak niet door hoe slecht de akoestiek is, omdat ze eraan gewend zijn geraakt. Dit heeft vaak (fysieke) klachten als gevolg zoals hoofdpijn, stress en concentratieproblemen. De specialisten van Akoesta helpen je graag met een persoonlijk advies en indien nodig met een akoestische meting.

Neem contact op