Kunstmatige rust door playlists met kabbelende beekjes, tikkende regen of tsjilpende vogels

Talloze playlists bieden ‘rustgevende geluiden’. Maar werken ze echt? Britse onderzoekers lieten proefpersonen naar diverse geluiden luisteren en kwamen tot de conclusie dat geluiden zoals bijvoorbeeld brekende golven, ruisende wind, tikkende regen, kabbelende beekjes of tsjilpende vogels inderdaad kalmeren.

Vrijblijvend kennis maken

Luisteren naar dit soort rustgevende geluiden uit de natuur bleek bij de proefpersonen het lichaam in de rust- en herstelstand te brengen en te leiden tot het soort hersenactiviteit dat verband houdt met kalme beschouwing. Je kan je hersenen dus voor de gek houden door een playlist met rustgevende geluiden op te zetten.

Stressniveau daalt door natuurgeluiden

De kans is groot dat je de voorbije maanden veel vaker ging wandelen dan pakweg twee jaar geleden. Dat is een goede zaak, want uit Amerikaans en Canadees onderzoek blijkt dat natuurgeluiden een positief effect hebben op onze gezondheid. Uit het onderzoek blijkt dat natuurgeluiden de stressniveaus doen dalen en je positieve emoties doen stijgen. Maar ook je bloeddruk of pijnervaring worden hierdoor sterk beïnvloed. Het is rustgevend. Prehistorisch gezien zorgde de aanwezigheid van natuur en water voor beschutting en voedsel. Dit onderzoek toont aan dat het niet alleen om het visuele draait maar ook om de geluiden die we waarnemen in de natuur.

Populaire rustgevende geluiden

• Het geluid van wind door bomen en gewassen
• Het geluid van een rustig stromende beek in het bos
• Getjilp van vogels
• Krekels
• Kalm geluid van regen op bomen en struiken in het bos
• Regen in het bos met zachte dondergeluiden.
• Golven en getijdengeluiden gedurende dag en nacht

Neem contact op

In drie stappen naar
comfortabele akoestiek en blije medewerkers

Intake

We inventariseren de huidige situatie door de inrichting te bekijken en te beluisteren. Indien nodig doen we een akoestische meting.

Verbeterplan

Een volledig akoestisch advies met daarbij behorende akoestische producten en 3D visualisaties. Natuurlijk ook met planning en investeringsoverzicht.

Realisatie

Ervaren monteurs komen op een  geschikt moment. Meestal kan jullie werk zonder problemen doorgaan. Indien gewenst doen we een akoestische na-meting.

Ook een comfortabele akoestiek en blije medewerkers?

Bekijk onze doeltreffende aanpak