Blog
Category

Nieuwe kantoorinrichting na corona? Leasen kan aantrekkelijk zijn!

Door
Floris Hollander
18/5/2021
min read
Share this post

Het kan aantrekkelijk zijn om de uitgaven voor kantoorinrichting en akoestiek te leasen, zodat je per maand een vast bedrag betaalt. We geven je drie redenen om te kiezen voor het leasen van je (akoestische) kantooraanpassingen.

Om als bedrijf goed te kunnen blijven functioneren in de huidige crisis, loop je tegen extra uitgaven aan. Denk aan extra laptops, schermen en softwarepakketten voor medewerkers die vanuit huis moeten kunnen werken.

Coronaproof kantoor
Om je kantoor coronaproof te maken zijn ook extra uitgaven nodig: afsluitbare bureau-units, plexiglas-constructies. signing en desinfectiezuilen. De aankoop hiervan hebben impact op je budget. Vooral in de huidige crisis kunnen dit soort extra bedragen onverwachte tegenvallers zijn. En misschien heeft je kantoor nog wel meer aanpassingen nodig.

Het nieuwe kantoor heeft aanpassingen nodig
Met de versoepelingen in het verschiet, ziet het ernaar uit dat we de komende periode langzaam maar zeker weer meer op kantoor gaan werken. De functie van kantoor verandert van ‘klassieke werkplek’ naar ‘moderne ontmoetingsplek’. Basiswerkzaamheden zullen door de goede ervaringen voor een deel thuis uitgevoerd blijven worden. Aanpassingen op kantoor zijn vaak nodig; denk hierbij aan het creëren van meer concentratieruimtes, meer ruimte voor co-creatie en ruimte voor (informele) uitwisseling.

Akoesta lease chatpod

Betaal een vast bedrag per maand
Het kan aantrekkelijk zijn om de uitgaven voor deze aanpassingen te leasen, zodat je per maand een vast bedrag betaalt. We geven je drie redenen om te kiezen voor het leasen van je (akoestische) kantooraanpassingen.

1. Leasen in plaats van lenen
Om de cashflow gezond te houden, zeker in de huidige onzekere tijd, is een grote investering niet altijd mogelijk. Er wordt vanuit de overheid overbruggingskrediet aangeboden, maar een snellere oplossing kan leasen zijn: je betaalt een vast bedrag per maand voor een vooraf afgesproken periode en je behoudt hierdoor je beschikbare kredietruimte.

2. Voorspelbare cashflow
Voor de financiële afdeling kan leasen ook fijn zijn, want de kosten zijn voorspelbaar. In tegenstelling tot de aankoop van materialen, waarbij geen inzicht is in wanneer de volgende investering moet worden gedaan, wordt bij lease elke maand hetzelfde bedrag afgeschreven. Overigens is het slim om de financiële afdeling mee te nemen in de lease-overwegingen, want lease wordt gezien als operationele kosten (OPEX) en aanschaf wordt gezien als kapitaalinvestering (CAPEX). Veelal zijn de goedkeuringsprocedures van operationele kosten laagdrempeliger dan voor kapitaalinvesteringen.

3. Makkelijk opschalen
Als je meer materialen nodig hebt voor bijvoorbeeld een uitbreiding van je team, is dat vaak snel en eenvoudig toe te voegen.

Nog meer voordelen van lease:
  • Investeringen vervangen door voorspelbare kosten per maand
  • Korte doorlooptijd van financieringsproces
  • Korte doorlooptijd offerte-, order- en leverproces
  • Mogelijkheid om op termijn de producten te vervangen
  • Waardoor altijd de beschikking over up-to-date materialen
  • Kunnen investeren buiten de budgetcyclus om
  • Off-balance kunnen investeren met behoud van liquiditeit bij de bank
Akoesta Lease

Een vast maandbedrag waar alles in zit. Zo weet je elke maand waar je aan toe bent. Vraag ons naar de mogelijkheden lease!

Wil je meer weten over de nieuwe kantooromgeving en de multi-space aanpak? We drinken graag een koffie met je (online of offline). Neem dan contact met ons op.

Bekijk onze duurzame, akoestische oplossingen voor duurzame kantoorinrichtingen of lees hier meer over de veranderende kantooromgeving na corona.

Verander je omgeving in de beste versie om in te werken, te leren of te leven

Weet in 30 minuten welke mogelijkheden er voor jouw situatie zijn.