Akoestische wandpanelen voor een stijlvolle verbetering van de akoestiek

Heeft u last van een slechte akoestiek in uw pand? Kunnen uw medewerkers zich hierdoor slecht concentreren? Zijn klanten en gasten soms moeilijk te verstaan door een vervelende nagalm? Al deze problemen zijn op te lossen met akoestische panelen. Bij Akoesta bestelt u akoestische wandpanelen van elk formaat en in een kleur of visual die past bij de stijl van uw pand. Van uw eigen logo tot een rustgevend berglandschap: een akoestisch wandpaneel verbetert dus niet alleen de akoestiek, maar ook het uiterlijk van de ruimte.

Wat is een akoestisch paneel?

Een akoestisch paneel is een geluidsabsorberende plaat die wordt gebruikt om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. Deze panelen bieden verschillende voordelen:

  • Een akoestisch wandpaneel heeft aantoonbaar akoestisch effect. Het vermindert de nagalm in een ruimte en verbetert het akoestisch comfort aanzienlijk.
  • Akoestische panelen zijn leverbaar als effen panelen van stof, maar ook met elke gewenste visual. Ook visueel vormen deze panelen daardoor een verrijking van uw interieur.
  • Akoestische wandpanelen zijn eenvoudig te monteren en bieden dus een laagdrempelige oplossing voor geluidshinder, zonder ingrijpende verbouwingen. 

De visuals worden geprint op doek en zijn bovendien eenvoudig verwisselbaar. Zo verandert u dus in een handomdraai de uitstraling van de ruimte. Ook kunnen de visuals eenvoudig worden gewassen, waardoor ze hun frisse uitstraling behouden. 

Wij maken graag een prijs voor u op maat. Prijzen berekenen wij op basis van  oppervlakte, oplage, visuals, transport en montage. Neem gerust contact met ons op en vraag een prijs op maat aan.

Hoe akoestische wanden zorgen voor een betere akoestiek

Veel geluidshinder in kantoren en andere bedrijfsruimtes komt doordat geluidsgolven alle kanten op worden gekaatst. Dit zorgt ervoor dat een geluid lang hoorbaar blijft nadat de bron reeds is gestopt (de nagalmtijd) en dat ook relatief zachte geluiden als behoorlijk vervelend worden ervaren.

Juist in een kantoorruimte is een slechte akoestiek daarom erg hinderlijk. Gesprekken tussen collega’s, geschuif van meubilair of tikken op een toetsenbord: al dit soort aanwezige geluiden kunnen een bron van irritatie en afleiding worden voor medewerkers. Een akoestisch wandpaneel vermindert die hinderlijke weerkaatsing van geluidsgolven.

Akoestische wandpanelen zijn gemaakt van een speciaal materiaal dat geluid absorbeert in plaats van het te weerkaatsen. Met deze geluidsabsorberende panelen verandert u een muur dus in een handomdraai van een bron van geluidsoverlast, in een akoestische wand die bijdraagt aan een rustige atmosfeer.

Akoestische panelen als verrijking voor iedere ruimte

Met akoestische wandpanelen verbetert u op een eenvoudige manier de akoestiek in een ruimte: een genot voor de oren, maar ook voor de ogen. De akoestische panelen zijn namelijk leverbaar in vele verschillende kleuren. Daarnaast kunnen wij ze voor u bedrukken met visuals naar keuze. Kies bijvoorbeeld voor uw eigen bedrijfslogo, of een rustgevend beeld van een bos of berglandschap.

Geluiddempende panelen dragen dus op meerdere manieren bij aan een prettige werkomgeving. U hoort het effect op het akoestisch comfort direct. U ziet de sfeervolle uitstraling van het akoestisch wandpaneel. Maar, u zult de gevolgen van een prettige akoestiek in meer dingen herkennen.

Zo zullen werknemers zich beter kunnen concentreren en daardoor productiever zijn. Ook ervaren zij minder stress als gevolg van de geluidshinder. Op de lange termijn kunnen akoestische panelen daardoor zelfs een positief effect hebben op bijvoorbeeld ziekteverzuim en het voorkomen van burn-outs.

De perfecte akoestische oplossing is maatwerk. Wij helpen u graag.

Geen ruimte is hetzelfde. Het verschilt dan ook per situatie hoeveel akoestische wandpanelen u nodig heeft om een geluidsprobleem op te lossen. Ook is het natuurlijk van belang dat het akoestische paneel qua grootte en stijl perfect past in de ruimte waar u de hinder ervaart.

Bij Akoesta zijn we gespecialiseerd in het maken van akoestische oplossingen op maat. Op basis van een inschatting of van een akoestische meting (Quick Scan) kunnen we vaststellen hoeveel akoestische panelen er in uw geval nodig zijn voor een comfortabel resultaat. 

Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen voor advies, vragen of een prijs op maat omtrent akoestische panelen voor uw pand of werkruimte. Wij helpen u graag aan de best mogelijke oplossing voor uw akoestisch probleem.