De 5 basisbehoeften van medewerkers bij hybride werken

Mensen hebben de manier waarop ze werken veranderd. De mix van on- en offline interacties betekent dat we moeten nadenken over de behoeften van medewerkers. En hoe de werkplek en technologie moeten veranderen om succesvol te zijn.

Floris Hollander

-

6/29/2022

In de afgelopen jaren hebben mensen de manier waarop ze werken veranderd. Hybride werken is voor sommigen een bekend fenomeen, maar voor veel organisaties betekent het een enorme verschuiving in de manier waarop er wordt gewerkt. Ongeacht hoe je er als organisatie in staat, de mix van on- en offline interacties betekent dat we moeten nadenken over de behoeften van medewerkers als ze op een nieuwe manier gaan werken. En hoe de werkplek en technologie moeten veranderen om ze te helpen succesvol te zijn.

Er zijn 5 gemeenschappelijke basisbehoeften die medewerkers hebben als het gaat om hybride werken:

 

1 - Veiligheid: fysiek en psychisch

Fysieke veiligheid blijft voorop staan. Medewerkers moeten weten dat hun organisatie er alles aan doet om ze te beschermen en de verspreiding van ziektes te beperken. Medewerkers maken zich vooral zorgen over de luchtkwaliteit en 62% van de respondenten van een recent onderzoek van McKinsey gaf aan dat een verbeterde luchtfiltratie de stress die ze ervaren bij het terugkeren op de werklocatie zou kunnen verminderen.

In een tijd waarin het werk verandert, wordt psychische veiligheid steeds belangrijker. Medewerkers moeten weten dat het oké is om hun mening te geven, ideeën te delen, vragen te stellen en fouten te maken - ongeacht waar ze werken en zonder negatieve gevolgen.

2 - Ergens bij horen

In een tijd waarin medewerkers vanuit verschillende locaties werken, hebben ze een werkplek nodig die zorgt voor ​​gemeenschapsgevoel en 'sociale lijm' waardoor samenwerking en teamcohesie mogelijk wordt gemaakt. Sterke gemeenschappen hebben een duidelijk gemeenschappelijk doel en voelen een gedeeld leiderschap. Met een hoog niveau van vertrouwen en betrokkenheid stellen gemeenschappen mensen in staat om te leren, zich aan te passen en veerkracht te tonen.

3 - Productiviteit: zien en gezien worden, horen en gehoord worden

Hybride werk vereist nieuwe ruimtes en technologie om medewerkers te helpen effectief en productief te zijn. Ze hebben plekken nodig voor 1-op-1 of videogesprekken in kleine groepen. Dit kan door afgesloten werkplekken te maken of door open werkplekken met meer akoestische privacy te creëren. Groepen hebben nieuwe samenwerkingsruimten nodig die zowel deelnemers op kantoor als op afstand in gelijke mate ondersteunen - waar iedereen kan zien en gezien worden, horen en gehoord worden. Ruimtes moeten worden ontworpen voor een betere virtuele aanwezigheid met belangrijke elementen zoals camera's, akoestiek, inrichting en verlichting.

4 - Comfort

Fysiek comfort is van cruciaal belang voor hybride medewerkers, vooral als ze veel tijd in video-calls doorbrengen. Niet alleen de ergonomie is van groot belang, ook een akoestische comfortabele werkplek zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de productiviteit en werkvreugde. Mensen moeten ook vertrouwd raken met hoe het werk verandert, hoe nieuwe soorten ruimtes en nieuwe technologieën kunnen worden gebruikt om goed samen te werken binnen hybride teams.

5 - Controle

Om een crisis door te komen en manieren van werken te veranderen, snakken mensen naar meer zekerheid. Ze willen meer keuze en controle kunnen hebben over:

·      Waar ze werken op kantoor

·      Wanneer ze op kantoor of thuis werken

·      Hoe ze werken, alleen en/of met teamgenoten

Hoewel het er voor iedereen anders uit zal zien, is hybride werken misschien wel de grootste kans die organisaties hebben om hun cultuur opnieuw uit te vinden. Medewerkers en leidinggevenden moeten de verwachtingen bijstellen over hoe het werk wordt gedaan en de rol van het kantoor heroverwegen. De hybride werkplek zien als een gemeenschap die is ontworpen om de behoeften van medewerkers te ondersteunen. En als een werkplek die de nieuwe manieren van werken en interactie omarmen. Voor veel organisaties kan dit een dramatische en positieve verandering zijn.

Maak kennis met de doeltreffende aanpak van Akoesta
We zijn ervan overtuigd dat de werkomgeving voor een belangrijk deel bijdraagt aan de gezondheid, de productiviteit en het geluksgevoel van medewerkers. Happy spaces zorgen voor happy faces. Daarom adviseren we je graag hoe de juiste akoestische oplossing jouw kantoor kan veranderen in een plek waar medewerkers, zakelijke contacten en natuurlijk jijzelf akoestisch comfortabel kunnen verblijven.

Elke situatie en ruimte is anders en vraagt om een specifieke aanpak. De doeltreffende aanpak van Akoesta omvat alle facetten rondom akoestiek zoals akoestische metingen, akoestisch advies, 3d visualisaties en montage. Akoesta maakt akoestische oplossingen op maat en heeft een breed assortiment van akoestische producten voor werkomgevingen.

Meer weten?
Wil je ook een comfortabele werkomgeving creëren door de akoestiek te verbeteren? Laat het ons weten. Of bekijk al onze akoestische oplossingen op maat.

Bron: Steelcase

Gerelateerde posts

Meer zoals dit