Blog
Category

Meer productiviteit en werkplezier met akoestische cubicles en scheidingswanden

Door
Floris Hollander
14/9/2021
5 min read
Share this post

Een akoestiek die verre van optimaal is. Veel organisaties hebben er last van. Vaak komt dit doordat kantoor- en bedrijfsgebouwen bestaan uit grote en hoge ruimtes met kale oppervlakken, zoals harde vloeren, grote ramen en gestucte muren. De effecten van een rumoerige omgeving liegen er niet om.

Een akoestiek die verre van optimaal is. Veel organisaties hebben er last van. Vaak komt dit doordat kantoor- en bedrijfsgebouwen bestaan uit grote en hoge ruimtes met kale oppervlakken, zoals harde vloeren, grote ramen en gestucte muren. Daarnaast wordt er voortdurend geluid geproduceerd. Medewerkers maken een praatje bij de koffieautomaat, houden een bespreking of zijn aan het bellen. Volstrekt normale geluiden die bij de gemiddelde kantoordag horen. Maar ze kunnen voor een flinke dosis irritatie zorgen als ze ongeremd in de rondte gaan. De effecten van een rumoerige omgeving liegen er niet om.

Medewerkers kunnen zich minder goed concentreren, ervaren gevoelens van onrust en lijden aan stress. Door bijvoorbeeld akoestische scheidingswanden op kantoor te plaatsen, kan je akoestische werkplekken realiseren. De productiviteit en het werkgenot van je medewerkers zullen hierdoor behoorlijk verbeteren.

Akoesta akoestische scheidingswanden

Akoestisch comfort

Een akoestische scheidingswand voor kantoor maakt een wereld van verschil. Hiermee creëer je een optimale indeling van de ruimte met de nodige afscherming en privacy. Ook verbetert je in één keeer de akoestiek. En een akoestische scheidingswand heeft nog veel meer voordelen. Omdat het gemakkelijk verplaatsbaar is, realiseer je in een handomdraai een praktische vergaderruimte of individuele werkplek. Dankzij de akoestische werking hebben collega’s minder last van wat er aan de andere kant van de room-divider wordt besproken. Bovenal wint het kantoor enorm aan akoestisch comfort. Natuurlijk wil het oog ook wat. Daarom is het mogelijk om de scheidingswanden te voorzien van mooie meubelstoffen of te bedrukken met uw huisstijl, logo of een andere uiting of patroon. Op die manier verbetert u de akoestiek op een stijlvolle manier.

Akoesta cubicle

Concentratiebubbel

Er zijn nog veel meer akoestische oplossingen voor op kantoor. Je kunt er ook voor kiezen om een akoestische werkplek te creëren met een zogenaamde cubicle. Dit is een afsluitbare, akoestische ruimte. Je kunt een cubicle zien als een ‘bubbel’ waarin een medewerker zich op zijn werk kan concentreren zonder te worden afgeleid door gesprekken van collega’s. En je collega’s worden ook niet afgeleid door jou! Cubicles zijn eenvoudig te installeren en indien gewenst, makkelijk te verplaatsen. Het wordt gegarandeerd een gewilde werkplek om even die e-mail te schrijven of die presentatie te maken. Bovendien is het ideaal voor een call of een video-meeting.

Meer weten?

Wilt je ook een comfortabele werkomgeving creëren door de akoestiek te verbeteren? Je vindt scheidingswanden, cubicles en andere akoestische oplossingen op maat. Laat het ons weten.

Of bekijk hier het project bij Alkmaar Sport waarbij we akoestiek hebben verbeterd én tegelijkertijd de ruimte corona-proof hebben gemaakt.

Lees ook over de nieuwe kantooromgeving na corona en de multi-space aanpak? We drinken graag een koffie met je (online of offline). Neem contact met ons op.

Bekijk onze duurzame, akoestische oplossingen voor duurzame kantoorinrichtingen of lees hier meer over de veranderende kantooromgeving na corona.

Verander je omgeving in de beste versie om in te werken, te leren of te leven

Weet in 30 minuten welke mogelijkheden er voor jouw situatie zijn.