Blog
Category

Gelukkig! Werken in een “happy space” wordt steeds belangrijker!

Door
Floris Hollander
3/3/2020
5 min read
Share this post

Werken in een optimale omgeving is een belangrijke succesfactor voor veel organisaties en draagt enorm bij aan productiviteit en werkgeluk. Maar er is meer. Lees over de effecten van een happy space voor jouw organisatie.

Het belang van werken in een “happy space” wordt steeds groter voor veel medewerkers en organisaties. Werken in een optimale omgeving is een belangrijke succesfactor voor veel organisaties en draagt enorm bij aan productiviteit en werkgeluk. Maar er is meer. Lees alles over de effecten van een happy space voor jouw organisatie.

Een “happy space” is een werkplek waarin elke werknemer zich veilig, erkend en in staat voelt zijn/haar best te doen om professionele doelstellingen te bereiken.

Voordelen van een “happy space” als werkplek:

1. Verhoogt de efficiëntie

Een happy space is een uitstekende efficiëntiebooster. Het geeft je een goed gevoel en plezier in je werk, wat inspireert om je best te doen en alle taken zonder vertraging uit te voeren. Het is een win-win situatie voor werkgevers en werknemers omdat maximale productiviteit een belangrijk doel van elke organisatie is.

2. Bevordert samenwerking

Een happy space bevordert de samenwerking tussen medewerkers. Omringd door tevreden en productieve collega’s zal je elkaar steunen en aanmoedigen om je best te doen. Tegelijkertijd zal je de interpersoonlijke relaties verbeteren, waardoor de band tussen de leden van je team wordt versterkt. Dergelijke compacte eenheden blijken altijd beter en winstgevender te zijn dan organisaties met slechte interne communicatie.

3. Maakt je creatief

Wanneer jouw werkgever zijn best doet om jou op je werk comfortabel te laten voelen, kan jij je volledig wijden aan je werk en creativiteit. Een positieve werkomgeving maakt je comfortabeler en vrij om te experimenteren. En dat bevordert de creativiteit!

Akoesta happy spaces

4. Vermindert stress

Een happy space vermindert stress. Stress is een van de belangrijkste redenen voor underperformance. Het kan je gezondheid in gevaar brengen en leiden tot veel ongelukkige ziekten, terwijl het je ook weerhoudt je te concentreren en je cognitieve prestaties verpest.

5. Maakt volledige focus mogelijk

Door een happy space kun je je ontspannen en je beter concentreren op je werk. In een happy space is ook gelegenheid om je terug te trekken en je werkplek aan te passen aan je specifieke taak.

6. Maakt je gelukkiger

Gelukkige werknemers zijn de beste werknemers! In een happy space voelt iedereen zich gelukkig en is er ruimte en gelegenheid voor alle aspecten van werk.

Akoesta happy spaces

Het is duidelijk: een happy space is een must voor elke organisatie die verder wil. Een happy space creëren is voor elke organisatie anders en hangt af van het soort werk en de taken die medewerkers uitvoeren. Natuurlijk zijn er belangrijke aspecten die voor elke werkplek belangrijk zijn zoals stoelen, bureaus, temperatuur, (dag)licht, luchtkwaliteit en ook het geluidsniveau.

Akoestiek is een belangrijk aspect voor een happy space. Meer weten over akoestiek en happy spaces? Neem dan contact met ons op.

Verander je omgeving in de beste versie om in te werken, te leren of te leven

Weet in 30 minuten welke mogelijkheden er voor jouw situatie zijn.