Niet elke hybride medewerker wil dezelfde werkplek

Hybride medewerkers hebben verschillende behoeftes ten aanzien van hun werkplek! De verschillende rollen die ze vervullen vereisen verschillende soorten ruimtes.

Floris Hollander

-

2/17/2023

Hybride medewerkers hebben verschillende behoeftes ten aanzien van hun werkplek! De verschillende rollen die ze vervullen vereisen verschillende soorten ruimtes. Onderzoekers van Steelcase ontdekten dat hybride medewerkers in drie verschillende hoofdcategorieën in te delen zijn. Elke categorie gebruikt op basis van de eisen van hun rol, de werkplek op kantoor anders. Het creëren van de juiste werkruimtes voor de juiste werkzaamheden betekent dat je moet begrijpen dat hybride werknemers een verscheidenheid aan behoeftes hebben.

We onderscheiden 3 typen hybride medewerkers met elk hun eigen werkplek-wensen:

Verankerde medewerkers
Hun rol vereist dat ze een persoonlijke, toegewezen werkruimte nodig hebben die is gekoppeld aan een specifiek werkproces. Omdat ze voornamelijk aan hun bureau werken, stellen deze medewerkers het op prijs om een eigen plek te hebben om bijvoorbeeld spullen op te bergen. Maar ze hebben ook akoestische en visuele privacy nodig.

Ongebonden medewerkers
De ongebonden werknemer heeft geen speciale werkruimte nodig. Maar zijn rol vereist dat hij een bepaalde tijd per week op kantoor is. Deze persoon kan in niet-toegewezen teamruimtes werken of zich in gedeelde sociale omgevingen bevinden, die uitnodigen tot onderbreking, maar betrokkenheid juist bevorderen. Ze hebben flexibele omgevingen nodig om hun verschillende werkmodi te ondersteunen en om hen in staat te stellen van sociale omgevingen naar meer privégerichte gebieden te gaan.

Bestemmingsmedewerkers
De rol van deze persoon geeft ze flexibiliteit over wanneer, waar en hoe ze werken. Ze komen meestal naar kantoor om deel te nemen aan samenwerkingswerkzaamheden, zoals vergaderingen, het oplossen van complexe problemen of mentorschap. Ze worden aangetrokken door samenwerkingsruimten die op verschillende manieren kunnen worden ingericht, soms meer open en soms met juist meer privacy. Ze hebben ook ruimtes nodig waar ze individueel kunnen werken, waardoor ze hun werkdag op kantoor kunnen voortzetten en productief kunnen blijven.

Nieuwe inspiratie voor de werkplek
Om tegemoet te komen aan de behoeftes van de verschillende hybride medewerkers moeten organisaties de inrichting en functie van het kantoor heroverwegen. Ruimtes op het werk zijn een thuisbasis voor medewerkers, teams of afdelingen. Met een verscheidenheid aan onderling verbonden ruimtes die verschillende soorten werk, een mix van gebruik en de natuurlijke flow van de ene naar de andere ruimte ondersteunen. Ze hebben ook individueel toegewezen ruimtes of gedeelde ruimtes voor het team, samenwerkingsruimten voor persoonlijke en virtuele interacties, plekken met privacy voor geconcentreerd werken en gebieden om samen te komen, te socialiseren en te leren met teamgenoten.

Happy spaces, happy faces
Het dus van belang dat we goed nadenken over hoe we onze (hybride) medewerkers aanspreken. Hoe zijn we ze het beste van dienst en hoe ‘lokken’ we ze naar kantoor? Creëer happy spaces en de positieve effecten leiden tot happy faces bij je medewerkers! Een “happy space” is een werkplek waarin medewerkers zich veilig, erkend en in staat voelen om hun best te doen en waar ze professionele doelstellingen kunnen bereiken. Akoestisch comfort speelt hierbij een belangrijke rol. Lees meer over de zes positieve effecten van happy spaces!

Lees meer over onze unieke aanpak of neem contact met ons op!

Gerelateerde posts

Meer zoals dit