Comfort, controle en privacy: dat missen teruggekeerde medewerkers op kantoor

Comfort, controle en privacy: dat is wat medewerkers die terugkeren naar kantoor het meeste missen. Hoe kan je als organisatie het beste voldoen aan de behoeften van medewerkers ? Om hier achter te komen ondervroeg Steelcase bijna 5.000 werknemers in 11 landen

Floris Hollander

-

5/11/2022

Comfort, controle en privacy: dat is wat medewerkers die terugkeren naar kantoor het meeste missen. Hoe kan je als organisatie het beste voldoen aan de behoeften van medewerkers in het nieuwe tijdperk van hybride werken? Wat waarderen mensen nu meer en hoe moet de werkplek veranderen om hybride werk optimaal te ondersteunen?

Om hier achter te komen ondervroeg Steelcase bijna 5.000 werknemers in 11 landen. In het onderzoek is gekeken naar mensen die nu weer terug op kantoor zijn, nadat ze voor een lange periode thuis hadden gewerkt. Wat kunnen we vanuit hun perspectief leren wat er echt nodig is op de werkplek?

Uit het onderzoek blijkt dat er drie belangrijke punten zijn waar terugkerende medewerkers op kantoor behoefte aan hebben:

1 - Comfort: hybride samenwerkingsruimtes

De samenwerking tussen persoonlijke en externe collega’s zal een bepalend aspect van de nieuwe werkplek zijn. In feite ervaren degenen die al zijn teruggekeerd wat een pijnpunt het kan zijn. Veel mensen moeten nu vaker verbinding maken, of het nu “één-op-één” is of “veel-op-veel”. Er is veel vraag naar hybride samenwerkingsruimtes. Zonder voldoende van dit soort ruimtes met de benodige technologie en comfort (stroom, camera's, verlichting, meubilair, akoestiek), kunnen mensen het gevoel hebben dat ze collega's in de buurt storen, niet goed kunnen horen of gehoord worden. De behoefte aan ruimtes die gebruikt kunnen worden voor samenwerking is groot: voor een vergadering met meerdere personen of een video-oproep in je eentje.

2 - Controle: persoonlijke ruimtes met controle over technische bediening

Eenvoudig te bedienen, persoonlijke ruimtes zijn essentieel in de nieuwe wereld van werken. Volgens het onderzoek is één van de belangrijkste elementen die een werkplek moet bieden: toegang tot tools en technologie en het vermogen om effectief met anderen samen te werken. Dat is waar een persoonlijke ruimte om de hoek komt kijken. Dit zijn ruimtes die kunnen worden toegewezen, gepland of voor iedereen toegankelijk zijn; een plek waar mensen gemakkelijk toegang toe hebben met controle over de ruimte.

3 - Privacy: behoefte aan een “eigen ruimte”

Natuurlijk is samenwerking een belangrijk onderdeel van het hybride kantoor, maar focustijd (en focusruimte) is ook waardevol. Medewerkers hebben behoefte om een ruimte hun “eigen ruimte” te noemen; om je op je gemak te voelen, in contact te komen met collega's tijdens een videogesprek en een beetje controle te krijgen over hun omgeving. Dat is de reden waarom werknemers die na thuiswerken naar kantoor zijn teruggekeerd, privacy tegenwoordig als erg belangrijk beschouwen. In veel opzichten staat privacy gelijk aan comfort, vooral als het gaat om hybride en virtuele samenwerking. Ruimten die te klein of te open zijn, kunnen ontevredenheid opwekken voor de werknemer die weer op kantoor komt. Veel medewerkers geven aan in het onderzoek dat een open ruimte te lawaaierig kan zijn of ze het gevoel kan geven dat ze hun collega's storen. Ze zoeken ook visuele privacy en een plek die, net als persoonlijke ruimtes, goed voorzien is van technologie en gemakkelijk toegankelijk is voor virtuele samenwerking.

De pandemie heeft voor een blijvende verschuiving gezorgd in hoe en waar gewerkt wordt. Werknemers hebben meer invloed, keuze en controle als het gaat om werken op afstand. Studies tonen aan dat werknemers op hun best zijn als ze graag vanuit hun kantoor werken, maar onderzoek wijst ook uit dat er een creatievere, inclusievere en ondersteunende werkplek nodig is om mensen terug te lokken, en om nieuw talent te behouden en aan te trekken.

Maak kennis met de doeltreffende aanpak van Akoesta
We zijn ervan overtuigd dat de werkomgeving voor een belangrijk deel bijdraagt aan de gezondheid, de productiviteit en het geluksgevoel van medewerkers. Happy spaces zorgen voor happy faces. Daarom adviseren we je graag hoe de juiste akoestische oplossing jouw kantoor kan veranderen in een plek waar medewerkers, zakelijke contacten en natuurlijk jijzelf akoestisch comfortabel kunnen verblijven.

Elke situatie en ruimte is anders en vraagt om een specifieke aanpak. De doeltreffende aanpak van Akoesta omvat alle facetten rondom akoestiek zoals akoestische metingen, akoestisch advies, 3d visualisaties en montage. Akoesta maakt akoestische oplossingen op maat en heeft een breed assortiment van akoestische producten voor werkomgevingen.

Meer weten?
Wil je ook een comfortabele werkomgeving creëren door de akoestiek te verbeteren? Laat het ons weten. Of bekijk al onze akoestische oplossingen op maat.

Bron: Steelcase

Gerelateerde posts

Meer zoals dit