Versterk je merk met akoestische kantoorinrichting

Loop eens door je bedrijf en kijk als klant rond: ervaart hij de energie en kracht van jouw bedrijf? Met de juiste aankleding van je kantoor kun jij het merk en imago van de organisatie versterken. Voor jou 3 tips op een rij.

Floris Hollander

-

12/6/2017

Wat hangt er in jouw kantoor aan de muur? Hoe ziet de ontvangstruimte eruit? Loop eens door je bedrijf en kijk als klant rond: Ervaart hij de energie en kracht van jouw bedrijf? Met de juiste aankleding van je kantoor kun jij het merk en imago van de organisatie versterken. Hoe dat eruit ziet? Voor jou; 3 tips op een rij.

Jouw wachtruimte als visitekaartje

Komen jouw klanten altijd precies op tijd? Dat zou lekker zijn hè. Helaas; vaak zijn zij óf te vroeg óf te laat. Of jij moet zelf nog even snel iets afronden. Jouw klant neemt dan plaats in de wachtruimte van jouw bedrijf. Deze biedt jouw klant een eerste indruk. Grijp die kans en presenteer hem hier jouw identiteit. Bekleed die balie eens met een gave art-print of foto van jouw werknemers in actie.

Leuk die kale muur op

Is je klant eenmaal binnen? Ook dan is er voldoende ruimte om hem te inspireren. Al voor jij jouw gesprek met hem start. Bijvoorbeeld met foto’s aan de muren. Voeg emotie en karakter toe. Denk bijvoorbeeld eens aan een vrolijke teamfoto of toon de ontwikkeling van het bedrijf door de jaren heen. Of hang eens wat vreemds boven je hoofd. Heb je weleens nagedacht over een plafondeiland, met een print van het dak van de Sixtijnse kapel? Zo gaat je bedrijfscultuur pas écht leven.

Saaie scheidingswanden zijn passé

Benut je de wanden tussen de afdelingen? Ook hier kun jij het verschil zichtbaar maken. Elke afdeling met z’n eigen identiteit! Te symboliseren met een passend beeld, kleurgebruik of speciale stoffen. Wat denk je bijvoorbeeld van een inkijkje in jouw branche? Zit je in de wegenbouw? Toon hier jouw magnifieke machines. Zit je in de muziek? Breng foto’s van inspirerende concerten. Doe je in reclame? Gebruik stills uit jouw commercials.

En dan nog dit…

En weet je wat nog het allerleukste aan deze herinrichting is? In een plafond, wandpanelen en scheidingswanden breng je heel eenvoudig een akoestische werking aan. Zo vang jij twee vliegen in één klap!

Gerelateerde posts

Meer zoals dit