Blog
Category

Witte ruis

Door
Floris Hollander
17/6/2024
min read
Share this post

Helaas is het niet altijd mogelijk om de geluiden van buitenaf te verminderen, maar je kunt wél de geluiden neutraliseren. Om beter en rustiger te kunnen functioneren is het mogelijk om witte ruis (white noise) toe te passen....

Witte ruis: achtergrondgeluiden die een rustgevend effect geven.

Witte ruis kan je vergelijken met het geluid van een vliegtuigcabine of van de motor van je auto. Met witte ruis kun je externe geluiden niet verminderen, maar je kunt ze wel onderdrukken of minder storend maken. Het gebruik van witte ruis op de achtergrond moet een constant achtergrond geluid creëren dat ervoor zorgt dat de omgevingsgeluiden jou niet meer storen.

Wat is witte ruis:

White noise is een combinatie van verschillende frequenties die samenkomen op gelijke intensiteit voor een gebalanceerd geluid. White noise vermindert het verschil tussen achtergrondgeluiden en plotselinge overlast zoals het sluiten van deuren of luid praten. White noise kan bestaan uit verschillende soorten geluiden zoals een ventilator, airconditioning, luchtzuiveraar of golven. Dus, je hebt vele opties die je kunt gebruiken als white noise. Omdat het geluid constant is, geeft het je de mogelijkheid om je gedachtegang door te zetten zonder onderbrekingen. Dit soort omgevingsgeluiden creëert de perfecte atmosfeer voor een productieve en creatieve werkplek. Lees meer over white noise  

Voordelen van white noise:

• Verbetert concentratie: het constante en kalmerende achtergrondgeluid voorkomt dat je gedachten afdwalen en verlegt je focus naar je taak.  

• Verbetert productiviteit: het het gebruik van white noise is je geest niet langer bezig met energie te steken in het blokkeren van afleiding.  

• Creëert een gevoel van privacy: White noise helpt je los te koppelen van de buitenwereld.  

• Vermindert stress: met verbeterde productiviteit en minder overlast van geluiden op kantoor, kun je genieten van een betere kwaliteit werkomgeving.

Verander je omgeving in de beste versie om in te werken, te leren of te leven

Weet in 30 minuten welke mogelijkheden er voor jouw situatie zijn.