Dit zoeken millennials in een werkplek

Millennials selecteren niet langer alleen nog op het werk an sich, maar op het totaalpakket, zo ook op de werkplek. Uit een wereldwijde studie onder millennials blijkt dat maar liefst 78% de kwaliteit van de werkplek belangrijk vindt bij het zoeken naar een baan.

Floris Hollander

-

10/15/2018

Het is je vast niet ontgaan. De ‘war on talent’ is volop gaande. Het is nu belangrijker dan ooit om jouw bedrijf aantrekkelijk te maken voor de nieuwe generatie . De Millennials (geboren 1980-2000) selecteren niet langer alleen nog op het werk an sich, maar op het totaalpakket, zo ook op de werkplek. Uit een wereldwijde studie onder 13.000 millennials blijkt zelfs dat maar liefst 78% de kwaliteit van de werkplek belangrijk vindt bij het zoeken naar een baan (CBRE, 2016). Hoe die werkplek er dan uit moet zien? Wij zochten het voor je uit.

Geen kantoortuin

Wil jij het beste talent aantrekken, dan wil jij de ideale werkplek creëren voor de millennial. En dat is, ook tot onze verbazing, geen hippe kantoortuin met glijbaan of ballenbak. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, geeft slechts 33 procent van de millennials de voorkeur aan werken in een grote kantoortuin. Tweederde van deze generatie werkt het liefst in een eigen kantoorruimte of een ruimte die slechts met een paar collega’s wordt gedeeld (CBRE, 2016).

Wel duurzaam

Waar millennials wel waarde aan hechten is aan duurzaamheid, in de breedste zin van het woord. Millennials kijken zelfs meer naar hoe een organisatie zich focust op people, products en purpose dan naar hoe zij zich focust op profits. Daarnaast vindt deze generatie aandacht voor ergonomie en gezond werken een absolute must. Zit/sta tafels, deskfietsen en meer houden deze jonge werknemers, die vaak de hele dag achter een scherm zitten, gezond en tevreden.

Bovenal: praktisch

Bovenal zoekt de millennial naar een verlenging van zijn persoonlijke omgeving. Wil je echt uitpakken? Dan bied je diensten zoals een stomerij en kinderopvang aan op de werkplek. Alles om het leven van de millennial zo makkelijk mogelijk te maken. Maar wat voor velen ook al voldoet, is een warme sfeer en een rustige plek met een goede akoestiek. Kortom; een inspirerende plek die creativiteit en innovatie stimuleert.

Gerelateerde posts

Meer zoals dit