Hot, hip & happening, maar ook een ware conversatie-killer

Wat zijn we hip in onze grote steden met onze ‘postindustriële hotspots’. Hier hebben de geluidstrillingen tussen beton en staal dusdanig vrij spel dat iedereen elkaar overschreeuwt. Hot, hip & happening, maar ook een ware conversatie-killer.

Floris Hollander

-

7/23/2018

Wat zijn we urban hip in onze grote steden met onze ‘postindustriële hotspots’, aka trendy restaurants, in voormalige bankgebouwen, scholen en drukkerijen. Hier hebben de geluidstrillingen tussen beton en staal dusdanig vrij spel dat iedereen elkaar overschreeuwt. Hot, hip & happening, maar ook een ware conversatie-killer’.

Een nare bijsmaak

Als paddenstoelen schieten ze uit de grond; oude industriële locaties, verbouwd tot de hipste restaurants. We krijgen er maar geen genoeg van. Vaak een koopje voor de ondernemer en voldoende ruimte voor zijn creativiteit. Maar die industriële look, met haar kale muren en buizen aan het plafond, laat vaak een nare bijsmaak achter. De akoestiek is hier niet goed. En dat zorgt ervoor dat we elkaar niet kunnen verstaan aan tafel.

Boosdoener nummer één

Slechte akoestiek is voor velen boosdoener nummer één op een gezellig avondje uit. Niemand zit te wachten op een partijtje ‘wie schreeuwt er het hardst, mijn buurman of ik’. Een avond samen dineren moet juist in het teken staan van een goed gesprek, vind je ook niet?

Eindelijk genieten

Gelukkig is hier iets aan te doen. Wat helpt? Meer tussenwanden met goede afdichting, kastdeurpanelen met akoestiek materiaal of zogenaamde akoestische systeemplafonds. Doordat het restaurant beter klinkt, voelen klanten zich meer op hun gemak; klaar om van hun avond te genieten.

Gerelateerde posts

Meer zoals dit