Blog
Category

Het verband tussen akoestiek en jouw omzet

Door
Floris Hollander
10/12/2018
min read
Share this post

Wist je dat goede akoestiek niet alleen het comfort en werkplezier, maar ook de omzet binnen jouw bedrijf verhoogt? Akoestische oplossingen die geluidshinder terugbrengen, leveren een productiviteitsverhoging op van vier tot tien procent. En waar geconcentreerd gewerkt wordt, daar wordt geld verdient.

Wist jij dat een goede akoestiek niet alleen het comfort en werkplezier, maar ook de omzet binnen jouw bedrijf verhoogt? Echt waar? Echt waar! Akoestische oplossingen die geluidshinder terugbrengen, leveren een productiviteitsverhoging op van vier tot tien procent. En waar geconcentreerd gewerkt wordt, daar wordt geld verdient. Wat dit jou oplevert? Wij zochten het voor je uit.

Negatief effect van geluidshinder

Maar liefst zestig procent (!) van alle werknemers in Nederland zegt geluidshinder te ondervinden in de werkomgeving. Vaak is slechte akoestiek herkenbaar, maar wordt de link hiermee niet gelegd. Zaken zoals hoofdpijn, duizeligheid, irritaties, stress en afleiding worden dan niet in relatie gebracht met een akoestisch probleem. Zonde, want een eenvoudige akoestische aanpassing, verhoogt niet alleen het welzijn van je medewerkers, maar ook de omzet van jouw bedrijf.

Netto-effect van akoestiek

Onderzoek laat zien dat goede akoestiek leidt tot minder ziekteverzuim, meer tevreden werknemers én een hogere omzet. Fouten door concentratieverlies, irritaties en stress op de werkvloer nemen drastisch af. Wat dit je ‘quanto costa’ oplevert? Dat hangt af van het type werkruimte en de aard van de werkzaamheden. Maar alleen al met logisch nadenken komen we tot een positief resultaat onder aan de streep.

Oplossing op maat

Gelukkig is akoestiek geen rocket science. Slimme oplossingen, zoals akoestische panelen op bestaand meubilair, verbeteren in een handomdraai de akoestiek van jouw kantoor. Zoals we hierboven al aangaven, past bij elke ruimte een unieke set akoestiek. Daarom komen wij graag gratis langs voor een ‘QuickScan’, een meting bij jou op kantoor. We scannen dan de ruimte op storende geluidsfactoren. Daarmee krijg jij inzicht in akoestische mogelijkheden die jouw omzet vergroten.

Ook benieuwd naar wat goede akoestiek voor jouw omzet doet? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor jou klaar!

Verander je omgeving in de beste versie om in te werken, te leren of te leven

Weet in 30 minuten welke mogelijkheden er voor jouw situatie zijn.