In 5 stappen naar een fantastische werkplek!

Of je nu vanuit huis werkt, dagen en nachten op kantoor zwoegt, eigen baas bent of onder iemand werkt, een fijne werkplek is van essentieel belang. Het stelt je in staat om geconcentreerd je werk te doen, geeft je meer werkplezier en maakt je productiever.

Floris Hollander

-

5/11/2018

Of je nu vanuit huis werkt, dagen en nachten op kantoor zwoegt, eigen baas bent of onder iemand werkt, een fijne werkplek is van essentieel belang. Het stelt je in staat om geconcentreerd je werk te doen, geeft je meer werkplezier en dus motivatie, en maakt je productiever. Maar weinig mensen staan er bij stil dat deze werkplek aan de basis van hun succesvolle carrière staat. Met deze 5 stappen tover je de doorsnee werkplek om tot een fantastische plek om te werken!

1. Licht doet leven

Licht bepaalt ons dag- en nachtritme, onze stofwisseling en onze hormonenhuishouding. Een goede verlichting is daarom belangrijk op de werkplek, bij voorkeur door ramen. Licht, en dan dus vooral daglicht, maakt je gelukkiger. Daarnaast geeft de zon je energie-level een boost en maakt jou daarmee productiever.

2. Opgeruimd staat netjes!

Wist je dat rommelige bureaus onbewust voor stress zorgen? Ga daarom voor een clean desk policy. Opgeruimd staat netjes!

3. Mooi wat groen kan doen

Groen op kantoor maakt ons gelukkiger, productiever en zorgt op natuurlijke wijze voor een goede akoestiek. Een opsomming van feiten die ons haast dwingt de natuur in huis (kantoor) te halen.

4. Niet te warm, niet te koud

Een andere belangrijke factor voor een productieve werkplek, is de temperatuur. Is het te heet, dan kun je je niet concentreren en is het te koud, dan ben je niet productief. De ideale werktemperatuur? Volgens de Universiteit van Amsterdam ligt die tussen de 19 en 21 graden.

5. Herrie is horror

Mensen worden letterlijk gestrest van te veel geluid. Dat zit hem al in de kleine dingen; een collega die aan het bellen is of een iets te luide radio. Het haalt ons uit onze concentratie. De oplossing? Goede akoestiek; dat doet wonderen!

Gerelateerde posts

Meer zoals dit