Back to the office? Combineer een corona-proof werkplek met een goede akoestiek

Een aantal werktrends, zoals locatie-onafhankelijk werken (vaak thuiswerken), is door corona in een stroomversnelling gekomen en daarom zullen veel kantoren blijvend een andere inrichting en functie krijgen. Deze noodzakelijke aanpassingen zijn een goede gelegenheid om ook de akoestiek op de werkplek aan te pakken.

Floris Hollander

-

8/17/2021

We zullen de komende periode steeds meer weer terug naar kantoor gaan. Een aantal werktrends, zoals locatie-onafhankelijk werken (vaak thuiswerken), is door corona in een stroomversnelling gekomen en daarom zullen veel kantoren blijvend een andere inrichting en functie krijgen. De bezetting op kantoor zal anders zijn en veel kantoren zullen aanpassingen nodig hebben om medewerkers veilig op kantoor te kunnen laten werken. Deze noodzakelijke aanpassingen zijn een goede gelegenheid om ook de akoestiek op de werkplek aan te pakken.

Een comfortabel en corona-proof kantoor
Bij het corona-proof maken van kantoren wordt er veel gebruik gemaakt van plexiglas en/of gehard glas. Dit zijn (harde) materialen die heel geschikt zijn om je kantoor corona-proof te maken, maar die de akoestiek zeker niet ten goede komen. Wij adviseren om deze reden om te kiezen voor een combinatie van akoestische materialen en (plexi)glas. Zo creëer je een veilige werkplek met een fijne atmosfeer.

Akoesta back to the office

Veel voordelen
Het combineren van akoestische materialen en (plexi)glas zorgt voor extra rust, welzijn en comfort op de werkplek. Maatwerk is mogelijk en de systemen zijn flexibel en verplaatsbaar. De materialen hebben een lange levensduur en blijven functioneel, ook na de corona-crisis.

Ook signing mogelijk
De panelen kunnen voorzien worden van meubelstof of prints. Deze kunnen decoratief zijn of bijdragen aan de branding van je kantoor. Deze prints kunnen ook gebruikt worden voor signing. Zo zorg je er op een mooie manier voor dat iedereen de juiste (veilige) route kiest.

Akoesta back to the office

Modulair stay safe systeem
Met het modulaire systeem voor stay safe beveiligingsschermen van Akoesta is dit een fluitje van een cent. Hiermee maken we maatwerk oplossingen voor complete werkplekken. Denk hierbij aan bureauschermen, balie-screens, scheidingswanden en room-dividers, gecombineerd met onze andere Stay Safe oplossingen zoals bewegwijzering, signing, dispensers en deurklinkhaken.

De corona-crisis heeft tot gevolg dat we slim moeten omgaan met de inrichting van werkplekken. Het tegelijkertijd plaatsen van akoestische materialen is hierbij de perfecte gelegenheid, met alle voordelen die dat met zich meebrengt.

Meer weten?
Wil je meer over weten over optimale akoestiek en verstaanbaarheid op kantoor? We helpen je graag met de akoestiek op je (thuis)werkplek. Laat het ons weten. Of bekijk hier het project bij Alkmaar Sport waarbij we akoestiek hebben verbeterd én waarbij we de ruimte corona-proof hebben gemaakt.

Lees ook over de nieuwe kantooromgeving na corona en de multi-space aanpak? We drinken graag een koffie met je (online of offline). Neem contact met ons op.

Bekijk onze duurzame, akoestische oplossingen voor duurzame kantoorinrichtingen of lees hier meer over de veranderende kantooromgeving na corona.

Gerelateerde posts

Meer zoals dit