Blog
Category

Zo heb je een goede thuiswerkdag

Door
Floris Hollander
22/1/2020
5 min read
Share this post

Geen last van files, perfecte koffie en je kunt ongestoord werken: thuiswerken klinkt op het eerste gezicht ideaal. Maar hoe zorg je ervoor dat je slim met je tijd omgaat en voorkom je dat je inefficiënt te werk gaat?

Geen last van files, perfecte koffie en je kunt ongestoord werken: thuiswerken klinkt op het eerste gezicht ideaal. Maar hoe zorg je ervoor dat je slim met je tijd omgaat en voorkom je dat je inefficiënt te werk gaat?

Met onderstaande praktische tips kun je vanuit huis lekker veel doen.

Start vroeg

Het is natuurlijk heel aanlokkelijk om uit te slapen, maar dat zorgt er wel voor dat je meteen achter de feiten aanloopt. Sta op je normale tijd op en ga snel aan de slag. Extra voordeel: als je eerder begint (je staat immers niet in de file), kan je ook wat eerder stoppen.

Akoesta slider thuiswerken

Maak een lijstje

Begin met een lijstje met ‘things to do die je die dag wilt afronden en houd je daaraan. Door een duidelijke planning te maken, geef je je dag structuur en ben je minder snel afgeleid.

Zorg voor proviand

Niets vervelender om halverwege de dag erachter te komen dat je geen lunch in huis hebt. Check van tevoren of je voldoende eten en drinken in huis hebt, zodat je niet ook nog naar  de supermarkt hoeft moet.

Niet in je pyjama

Dat je thuiswerkt, betekent niet dat je ongewassen in je huispak aan het werk gaat. Sterker nog: wanneer je je normale ochtendritme aanhoudt, voel je je een stuk energieker en scherper.

Akoesta thuiswerken

Neem af en toe een pauze

Het lijkt misschien heel productief om door te werken en even snel achter je laptop een broodje te eten, maar dat is echt een fabeltje. Door te pauzeren laad je je weer op en kun je daarna weer fris en geconcentreerd aan de slag. Niet in de pauze gaan Netflixen maar maak buiten een wandeling.

Een thuiswerkdag is een werkdag!

Beschouw een thuiswerkdag als een echte werkdag. Als vrienden uit de buurt weten dat je thuiswerkt is een lunchafspraak snel gemaakt. Heel erg leuk natuurlijk, maar dat gaat ten koste van je werkdag! Hetzelfde geldt voor die volle wasmand of vaatwasser!

Zorg voor een goede werkplek

De hele dag op de bank met je laptop op schoot is geen ideale situatie. Creëer een goede werkplek met een goede stoel en tafel met voldoende ruimte. Dat is beter voor je lichaam en het komt je werk zeker ten goede. Vergeet hierbij natuurlijk niet aan de akoestiek te denken. Moet er iets aan de akoestiek gebeuren? Een paneel met akoestisch materiaal aan de achterzijde aan de muur doet vaak al wonderen! En dat ziet er nog mooi uit ook!

Verander je omgeving in de beste versie om in te werken, te leren of te leven

Weet in 30 minuten welke mogelijkheden er voor jouw situatie zijn.