Blog
Category

Thuiswerken? Creëer een fijne werkplek!

Door
Floris Hollander
17/3/2020
5 min read
Share this post

Ben jij één van de vele Nederlanders die momenteel vanuit huis werkt? Om goed en effectief thuis te werken, is een fijne werkplek van groot belang. Met de tips in dit artikel creëer je een fijne werkplek in je eigen huis.

Ben jij één van de vele Nederlanders die momenteel vanuit huis werkt? Lees dan direct dit artikel, want om goed en effectief thuis te werken, is een fijne werkplek wel van groot belang.

Met onderstaande tips creëer je een fijne werkplek in je eigen huis.

Niet te veel en niet te weinig daglicht

Een goede hoeveelheid licht bij jouw maakt het werken prettiger. Uit onderzoek is gebleken dat te weinig daglicht het lichamelijke proces nadelig kan beïnvloeden. Daarentegen is te veel daglicht op je werkplek ook niet prettig, omdat je dan met je ogen moet knijpen en je je nek aanspant.

​Juiste hoogte bureau en een goede bureaustoel

De juiste zithouding is belangrijk om ook thuis goed te kunnen werken zonder fysiek ongemak. Zorg dan ook voor een goede, ergonomische bureaustoel en een bureau of tafel dat past bij je eigen lengte. Is je bureau te hoog dan trek je automatisch je schouders op, wat resulteert in pijn in de nek en rug. Voor de bureaustoel geldt dat je ontspannen rechtop moet kunnen zitten en je een hoek van 90 graden moet creëren tussen je boven- en onderbenen. Hierdoor verklein je de kans op klachten.

Akoesta thuiswerken

De invloed van kleur

​Wil je de muren bij jouw werkplek een kleur geven? Houd er dan rekening mee dat kleuren invloed kunnen hebben op uw emotie en concentratievermogen. Zo hebben koele kleuren als blauw, grijs en koele off-whites een ruimtelijk effect en brengen ze de geest in optimale concentratie. Ook geeft een matte afwerking meer ruimte dan een glanzende afwerking. Oranje en gele tinten daarentegen stimuleren juist de creativiteit. Bedenk dus welke kleuren het beste aansluiten bij jouw type werkzaamheden. Omdat oranje en geel wel overheersend zijn, is het verstandig niet meer dan één muur in deze kleur te verven.

Houdt rekening met stroomvoorziening

Om efficiënt te kunnen werken, heb je nogal wat apparatuur nodig. Bijvoorbeeld een laptop, een tweede beeldscherm, een printer en een oplader voor uw telefoon. Het is daarom belangrijk dat je bij het inrichten van jouw werkplek rekening houdt met de stroomvoorziening. Niets is zo irritant om dag in, dag uit te hannesen met verlengsnoeren, haspels en stekkerdozen.

Akoesta thuiswerken

Schone, frisse lucht

Kamerplanten in de werkkamer zorgen ervoor dat je je beter kunt concentreren en je minder stress ervaart. Binnenplanten zetten CO2 om in zuurstof en er zijn luchtzuiverende planten die de lucht in uw werkkamer schoner maken. Zo zuivert de Goudpalm giftige stoffen van de printer (Xyleen en Tolueen) uit de lucht.

​Goede akoestiek essentieel bij video-conferences

In de huidige situatie waarbij extreem veel mensen thuiswerken zijn video-meetings en video-conferences een goede manier om in contact te blijven en te overleggen.  Om prettig te kunnen communiceren is een goede akoestiek heel belangrijk. Het is natuurlijk erg fijn dat er geen echo of nagalm is tijdens jouw overleg via bijvoorbeeld Zoom, Teams of Whereby. Je wilt natuurlijk dat jouw boodschap goed overkomt en dan moet het voor anderen wel prettig in de oren klinken! Moet er iets aan de akoestiek gebeuren op jouw werkplek? Een paneel met akoestisch materiaal aan de achterzijde aan de muur doet vaak al wonderen! En dat ziet er nog mooi uit ook!

Akoesta thuiswerken

Akoesta gunt iedereen een happy space om in te werken, om in te wonen of gewoon om in te zijn. Met bovenstaande tips creëer je thuis een happy workspace en ervaar je hoe het is om te werken met minder stress, een hogere productiviteit en meer arbeidsvreugde. Ook op de thuiswerkplek!

Meer weten? Neem dan contact met ons op!

Lees ook hoe je een goede thuiswerkdag kunt hebben!

Verander je omgeving in de beste versie om in te werken, te leren of te leven

Weet in 30 minuten welke mogelijkheden er voor jouw situatie zijn.