Akoestische plafondpanelen voor dubbele geluidsabsorptie 

Heeft u in uw pand of kantoorruimte last van een slechte akoestiek? Dat kan behoorlijk vervelende gevolgen hebben: van het moeilijk kunnen verstaan van uw gesprekspartner, tot concentratieproblemen of zelfs stress bij werknemers. Gelukkig is dat probleem vaak eenvoudig en effectief op te lossen met akoestische plafondpanelen. In de juiste uitvoering zorgen deze plafondplaten niet alleen voor een prettige akoestiek, maar ook voor een mooie uitstraling van de ruimte.

Waarom akoestische plafondpanelen gebruiken?

Een akoestisch plafond verbetert de akoestiek in een ruimte, door de weerkaatsing en nagalm van geluiden drastisch te verminderen. Akoestische plafondplaten hebben daarnaast nog een aantal belangrijke voordelen:

  • Verdubbelde geluidsabsorptie ten opzichte van andere oplossingen.
  • Verkrijgbaar in effen panelen van stof, of bedrukt met elke print die u wenst. 
  • Ook leverbaar als eenzijdige plafondpanelen die tegen het plafond worden geschroefd, voor een strak en minimalistisch effect.
  • Geschikt voor een effectief akoestisch plafond in hoge ruimtes.
  • Ook een akoestisch plafondpaneel in combinatie met verlichting behoort tot de mogelijkheden.

Dit maakt akoestische plafondplaten de ideale oplossing voor op kantoor. Zo neemt een akoestisch plafond geen waardevolle vloerruimte in beslag. Daarnaast kunnen we de panelen – ook wel baffles genoemd – helemaal naar uw stijl en wensen vormgeven. 

Wij maken graag een prijs voor u op maat. Prijzen berekenen wij op basis van  oppervlakte, oplage, visuals, transport en montage. Neem gerust contact met ons op en vraag een prijs op maat aan.

De uitstraling van uw akoestisch plafond

Het Akoesta akoestisch plafondpaneel is een vrij hangend paneel met dempend vermogen aan beide kanten. Dit zorgt voor een geluidsabsorptie die dubbel zo hoog is als bij oplossingen als akoestische schermen of tegen het plafond gemonteerde panelen. Dat zorgt niet alleen voor een bijzonder effectieve verbetering van de akoestiek, maar geeft ook visuele voordelen.

Beide kanten van de akoestische plafondpanelen zijn namelijk zichtbaar en kunnen naar uw voorkeur worden gestyled. Zo kunt u kiezen voor effen panelen van stof, maar de akoestische plafondplaten bieden ook de ruimte aan een zelf gekozen opdruk. Verfraai uw akoestisch plafond bijvoorbeeld met de slogan of het logo van uw bedrijf, of een inspirerende afbeelding voor wie tijdens het werk soms even de blik naar boven slaat voor inspiratie.

Naast deze dubbelzijdige panelen zijn er ook eenzijdige plafondpanelen verkrijgbaar. Deze panelen hangen niet los, maar worden tegen het plafond geschroefd. Daardoor biedt dit type akoestisch plafondpaneel niet de dubbele demping van een loshangend paneel. Daar staat tegenover dat er met dit type akoestische plafondpanelen op zeer subtiele wijze een effectieve oplossing kan worden gerealiseerd voor geluidshinder. 

De invloed van een akoestische panelenplafond

Een akoestisch plafond draagt ook zonder die inspirerende afbeelding bij aan de productiviteit van uw werknemers. Zo zorgt geluidshinder op de werkvloer voor een verminderde concentratie en gevoelens van stress, en staat het een goede samenwerking in de weg.

Die geluidshinder wordt in werk- en kantoorruimtes vrijwel altijd veroorzaakt door een slechte geluidsabsorptie. Geluidsgolven kunnen daardoor ongehinderd ronddansen in de ruimte. Zelfs de gewoonste kantoorgeluiden, zoals schuivend meubilair of een gesprek bij het koffiezetapparaat, kunnen daardoor erg hinderlijk worden. Akoestische plafondpanelen maken hierin een direct hoorbaar verschil en brengen de rust terug op de werkvloer.

Maatwerk voor uw akoestisch plafond

Bij Akoesta vinden we dat iedereen recht heeft op een comfortabele werkplek. De akoestiek speelt hierin een heel grote rol. Daarom vindt u bij ons alles om het akoestisch comfort in uw pand te verbeteren, van een akoestisch plafondpaneel tot een akoestische koof. Liever een akoestisch plafond dat helemaal past bij de stijl van uw pand? Ook voor maatwerk kunt u bij ons terecht. 

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over onze akoestische plafondpanelen. Ook geven we u graag gericht advies over de beste benadering van uw geluidsprobleem.