Geluidsisolatie en akoestische oplossingen op kantoor

Er zijn verschillende oplossingen voor geluidsoverlast of voor het verbeteren van de akoestiek op kantoor. Elk van die oplossingen heeft zijn sterke punten, maar allemaal hebben ze één belangrijke uitkomst gemeen: meer akoestisch comfort voor u en uw werknemers.

Een slechte akoestiek op de werkvloer staat een goed functioneren in de weg. Het maakt communiceren lastiger en zorgt voor extra geluidsoverlast, wat weer kan leiden tot stress en uitputting van werknemers. Op deze pagina ontdekt u waar die hinder vandaan komt en wat u ertegen kunt doen. 

Ook simpele vormen van geluidsisolatie zullen de revue passeren, zoals het scheppen van geïsoleerde werkplekken en vergaderruimtes. Maar er is nog veel meer mogelijk om de akoestiek op uw kantoor te verbeteren.  

Welke akoestische oplossingen zijn er? 

Voor geluiddemping wordt gebruik gemaakt van akoestische materialen die zorgen voor geluidsdemping van de reeds aanwezige geluidsgolven. U heeft bij ons de keuze uit:

Werkplekken

interswitch wandpaneel

Wandpanelen

Akoestische wandpanelen zullen niet alleen het geluid dempen in de  ruimte waar ze zijn aangebracht, maar zorgen ook voor een mooi visueel effect. U heeft de keuze uit effen kleuren of een fullcolour print.

werkplekken

Werkplekken

Akoestische werkplekken zijn de perfecte oplossing om te zorgen dat uw werknemers zich optimaal kunnen concentreren, of kunnen bellen met klanten. Het is als het ware een soort cocon van akoestisch comfort.

Akoestische plafondplaten

Plafondpanelen

Ook akoestische plafondpanelen worden veel gebruikt op kantoren. Dat zijn vrij hangende panelen van akoestisch materiaal met dempend vermogen aan beide zijden. Ze zijn ook fraai om te zien en geven uw kantoor een professionele uitstraling.

Fabrick

Akoestische Fabricks

Geluid dempen kan ook met akoestische Fabricks. Dat zijn interieurstenen van geluidswerend materiaal, met een sterke akoestisch absorptie. Ze worden vooral gebruikt om ruimtes te verdelen en geluidsoverlast tegen te gaan. Ze zijn ook geschikt voor het isoleren van bijvoorbeeld een vergaderruimte.

scheidingswanden

Scheidingswanden

Akoestische scheidingswanden zijn ideaal om  vergaderruimten of andere afscheiden plekken te maken. Hiermee creëert u als het ware een kleine ruimte door geluidsisolatie.

akoestisch meubilair

Meubilair

Met akoestisch meubilair slaat u twee vliegen in één klap: nut en akoestisch comfort. Denk bijvoorbeeld aan een kast met een unieke print, die ook zorgt voor een prettige geluiddemping. Wij leveren akoestisch meubilair van vele vooraanstaande merken. We adviseren u natuurlijk graag over de beste opties voor uw kantoor.

akoesta cradles

akoestaCradles

De AkoestaCradles panelen kunnen precies op vorm worden gemaakt, waardoor ze multifunctioneel inzetbaar zijn. Deze akoestische oplossing is sterk, overal inzetbaar en bijvoorbeeld te gebruiken als geluiddempende wandbekleding.

De oplossingen van Akoesta

Comfortabel – Visueel – Slim & Snel

Comfort:

Een goede akoestiek zorgt voor een prettig en comfortabel klimaat om te verblijven en geeft rust voor medewerkers en bezoekers. Dit leidt tot:

  • Minder verzuim bij uw medewerkers
  • Hogere arbeidsproductiviteit
  • Meer arbeidsvreugde en minder stress

Visuele identiteit:

Door te kiezen voor de juiste visuals dragen we bij aan de visuele identiteit van uw gebouw. Gemakkelijk te vervangen door verwisselbare doeken. Dit leidt tot:

  • Representatieve kantoren
  • Ruimtes passend bij uw visual identity
  • Prettig ruimtes om in te verblijven

Slim en snel:

Onze producten worden kant en klaar aangeleverd en zijn in een handomdraai geplaatst door onze monteurs. Uw business gaat gewoon door.

  • Geen ingrijpende verbouwingen
  • Uw business gaat door tijdens plaatsing
  • Lage montagekosten

Oorzaak van geluidsoverlast

Allereerst is het belangrijk om te weten wat de oorzaak is van de ondervonden geluidshinder. Doorgaans wordt bij elke vorm van geluidsoverlast gedacht aan het bestrijden ervan door geluidsisolatie. Maar zeker in kantoorpanden is isolatie lang niet altijd de beste oplossing.

Geluidsisolatie is gericht op het buiten houden van geluid en is vergelijkbaar isolatie die de warmte juist in uw gebouw moet houden.

De kans is groot dat geluidshinder van binnenuit komt: pratende en telefonerende collega’s, draaiende apparatuur of het hinderlijke geluid van de radio. Dat zijn allemaal relatief zachte geluiden, die toch een flinke bron van geluidsoverlast en ergernis kunnen worden.

Dat komt doordat veel werkplekken zich in een grote ruimte bevinden vol met harde oppervlakken. Die geluiden kunnen daardoor alle kanten op weerkaatsen en een hinderlijk karakter aannemen. Denk maar eens aan de akoestiek in een kale woonkamer vergeleken met die in een volledig ingerichte kamer .

Geluidsisolatie helpt dus niet om deze geluidshinder aan te pakken omdat het geluid in de ruimte zelf geproduceerd wordt. Geluidsdemping is dan vaak de beste bestrijding. Daarvoor hebben we verschillende akoestische oplossingen beschikbaar.

Welke akoestische oplossing past bij uw situatie? Akoesta adviseert u graag

Geen twee gevallen van geluidshinder of -overlast zijn hetzelfde. We bespraken al dat geluid dat van buitenaf naar binnen lekt om een heel andere aanpak vraagt dan de geluidsoverlast die uit de ruimte zelf afkomstig is.

In het laatste geval kan het akoestisch comfort vrijwel altijd flink worden verbeterd door de juiste inzet van akoestische materialen en geluidswerend materiaal. Demping van geluid is eigenlijk altijd mogelijk, maar de vraag is welke oplossing de beste is voor uw situatie.

Daarom gebruiken wij de quick scan om snel meer inzicht te krijgen in uw akoestische situatie. 

We denken natuurlijk graag met u mee om de perfecte akoestische oplossing te vinden voor uw geluidsprobleem. Bij Akoesta geloven we in happy spaces voor happy faces. Neem vrijblijvend contact met ons op, we adviseren u graag over de beste oplossing.