Op een basisschool is een goede akoestiek essentieel. Zo ook op Het Dok. Het Dok is een brede basisschool in Oegstgeest. Het is een jonge school met modern onderwijs: gedegen, gestructureerd en gericht op de mogelijkheden van de leerling. Sinds 1 september 2014 is er een nieuw schoolgebouw. In het gebouw werkt de school samen met diverse organisaties en zijn er vele activiteiten. Zoals bijvoorbeeld sport, muziek en kunst. Activiteiten waarbij een comfortabele akoestiek wel heel prettig is.

Zoals we in de praktijk vaak tegenkomen bij nieuwe gebouwen, was de akoestiek niet optimaal in het gebouw van Het Dok. We hebben dit opgelost door het aanbrengen van een aantal plafondpanelen. En het effect was merkbaar. Of beter gezegd: hoorbaar! Ook de akoestische meting (voor en na) gaf dit duidelijk aan.

Gebruikte akoestische oplossingen

Related Works