Thuiswerken? Creëer thuis een happy workspace

We werken op dit moment massaal vanuit huis. In de studeerkamer, aan de keukentafel of ‘comfortabel’ op de bank. Het werken gaat vaak gepaard met veel telefoontjes, zoomgesprekken of teammeetings. Spelende kinderen, een werkende huisgenoot, een spoelende vaatwasser, een zoemende droger of een draaiende wasmachine; het leidt allemaal af en is bovendien storend tijdens gesprekken. Net zoals op kantoor is akoestiek op je thuiswerkplek heel belangrijk. Als je veel thuiswerkt is het ideaal om je huis-setting te kunnen veranderen in een (tijdelijke) prettige werkplek.

Akoesta thuiswerken

Maak afspraken over veilig werken
In het protocol maak je afspraken zodat je veilig kan werken op je werkplek op kantoor. Protocollen zijn nodig om de algemene regels van het RIVM te vertalen naar de realiteit van de openbare ruimte, de werkvloer, het sportveld of de school.Dat vereist maatwerk: hoe houd je 1,5 meter afstand in een kantoortuin? Hoe voorkom je dat medewerkers bij elkaar hoeven te zitten met lunch? Hoe voorkom je dat mensen in rijen dichtbij elkaar komen te staan?

 

Drie thema’s: afstand, hygiëne en bescherming
Het protocol moet minimaal de uitwerking bevatten van drie thema’s: afstand, hygiëne en bescherming. Ook gedragsbeïnvloeding (medewerkers, bezoekers, leveranciers) en interne handhaving zijn hierbij van belang. Ook moeten we extra druk op de publieke ruimte en het openbaar vervoer zoveel mogelijk zien te voorkomen en zo min mogelijk reisbewegingen maken.

Maak jezelf beter verstaanbaar tijdens video-calls

Normaal merk je het niet zo snel, maar de geluidskwaliteit van je telefoon- en videogesprekken is thuis vaak minder goed dan op kantoor. Met een goede akoestiek op je thuiswerkplek maak je jezelf beter verstaanbaar en creëer je meer werkcomfort. Wel zo fijn voor jezelf, maar ook voor je gesprekspartners aan de andere kant van de lijn!

 

Werk geconcentreerder door minder afleiding

Een goede akoestiek draagt enorm bij aan een betere concentratie. Door de akoestiek op je thuiswerkplek te verbeteren zorg je voor meer focus op je werkzaamheden en minder interactie met je omgeving. Hierdoor kan je geconcentreerder werken, net als op het kantoor. Bovendien draagt een goede akoestiek bij aan minder stress en meer comfort.

Akoesta thuiswerken

Regelingen voor thuiswerkende medewerkers

Veel organisaties hebben goede regelingen voor hun thuiswerkers. Medewerkers ontvangen een laptop, een extra beeldscherm, een ergonomisch bureau of bureaustoel of uitstekende WiFi. In andere gevallen wordt er een budget beschikbaar gesteld dat thuiswerkers kunnen uitgeven op een speciaal ingerichte website. Allemaal hele goede initiatieven!

 

Akoestiek vaak niet meegenomen in regelingen

Voorzieningen om op eenvoudige wijze de akoestiek te verbeteringen op de thuiswerkplek zien we minder vaak geregeld worden door werkgevers. Speciaal daarvoor hebben wij een assortiment samengesteld om ook op dit vlak thuiswerkers optimaal te laten functioneren. Er zijn namelijk hele laagdrempelige, akoestische oplossingen die het thuiswerken een stuk aangenamer maken, denk hierbij aan opvouwbare tafelschermen, akoestische wandpanelen of verrijdbare room-dividers. We hebben zelfs akoestische oplossingen met een green-screen voor optimaal beeld & geluid bij video-meetings.

 

Werk thuis in stijl in je eigen huisstijl

Onze akoestische thuiswerkplek oplossingen kunnen we uitvoeren in de huisstijl van jouw bedrijf, bijvoorbeeld de kleur of het aanbrengen van het logo of beeld. De mogelijkheden zijn eindeloos. We helpen je graag met een mooi ontwerp.

Akoesta thuiswerken

Een stukje kantoor thuis tijdens schermtijd

Mooi om toch een stukje ‘kantoor’ te hebben op je thuiswerkplek; het komt de binding met kantoor en collega’s ten goede. En als je aan het einde van de dag klaar bent met werken, berg je het op eenvoudig weer op en is de werkdag afgesloten. En dan kom je na een productieve werkdag ‘weer thuis’.

Akoesta thuiswerken

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

Bekijk hier onze oplossingen voor comfortable thuiswerkplekken

Lees ook hoe je een thuis een fijne werkplek kunt creëren!

Recommended Posts